|

Minyak Esensial Pangsaéna pikeun TMJ sareng Pangubaran Bumi pikeun TMJ

- Minyak atsiri pikeun TMJ -
Upami anjeun ngalaman nyeri raray dina atanapi caket daérah rahang anjeun, aya kamungkinan anjeun ngagaduhan TMJ. Gejala ieu datang sareng indit, sareng tiasa janten langkung saé atanapi parah gumantung kana musim, panyakit sanés, tingkat setrés, sareng seueur deui. Nanging, minyak atsiri mangrupikeun salah sahiji cara anu épéktip pikeun ngaleungitkeun nyeri ieu.
 
Minyak Esensial Pangsaéna pikeun TMJ sareng Pangubaran Bumi pikeun TMJ

Sababaraha minyak atsiri anu paling sering dianggo pikeun nyeri TMJ kalebet lavender, chamomile, yarrow, rosemary, sareng kayu putih. Unggal minyak cenah ngamajukeun réspon anu béda dina awak.

Sedengkeun sabagian didugikeun kualitas anti radang, anu sanés cenah dianggo salaku anti déprési, detoksif, sareng analgesik.

Naon ari TMJ?

TMJ singkatan tina Temporal Mandibular Joint tapi frasa na ilahar dianggo pikeun ngarujuk kana kaayaan anu mangaruhan mendi. TMJ timbul nalika engsel anu ngahubungkeun rahang anjeun lirén fungsina leres.

Ieu diantara anu paling sendi penting dina awak anjeun sareng penting pisan pikeun gerak rahang handap mundur, maju, sareng gigir. Sagala masalah nyegah sistem otot ieu, cakram, tulang, sareng ligamén damel tiasa dikategorikeun salaku TMJ.

TMJ karasaeun rahang sapertos ngaklik, némpas, atanapi nancep. Anu nyababkeun jenis henteu leres ieu sesah ditangtoskeun. Sedengkeun sababaraha ahli ngahubungkeun kaayaan ieu sareng genetika sareng gaya hirup, seueur faktor sanés anu nyumbang kana karusuhan TMJ.

Gejala TMJ

Gangguan TMJ dicirikeun ku seueur gejala. Gejala anu paling umum diantarana:

  • Nyeri sirah, nyeri dina panon anjeun, sareng nyeri ceuli
  • Nyeri nalika mamah, nguap, atanapi muka sungut anjeun
  • Sora ngaklik nalika anjeun nutup atanapi muka sungut anjeun
  • Rahang anu ngonci atanapi macét
  • Otot rahang lemes
  • Parobihan cara huntu handap sareng luhur pas pisan

Naon sababna TMJ?

Sababaraha sabab anu tiasa dilakukeun tina TMJ diantarana:

  • Tatu kana sirah, beuheung atanapi rahang
  • Ngempelkeun atanapi ngagiling huntu anjeun
  • Setrés- nalika anjeun diprovokasi ngencatkeun rahang atanapi otot raray
  • Dislokasi disk atanapi bantalan lemes antara stop kontak sareng bal
  • Rheumatoid arthritis atanapi osteoarthritis dina sendi TM

Minyak ésénsial anu pangsaéna pikeun TMJ Relief

Minyak ésénsial anu pangsaéna pikeun TMJ Relief

Lavender

Lavender biasana disarankeun kusabab seungitna menenangkan ati. Seueur jalma mendakan ieu mangrupikeun minyak anu sayah pisan. Ieu tiasa mékanisme anu berpotensi penting, sabab seueur jalma anu nyeri TMJ anu sékundér pikeun setrés.

Aya ogé bukti anu masuk akal pikeun nunjukkeun yén lavender panginten rada épéktip. Lavender parantos ngabuktikeun sipat anti radang. Éta ogé parantos kabuktosan janten épéktip ngalawan nyeri saraf.

Lavender bahkan parantos kabuktosan janten antispasmodic. Kusabab ieu sadayana mangrupikeun sumber poténsial pikeun nyeri TMJ, ieu ngajantenkeun lavender salah sahiji minyak penting anu paling ngajangjikeun pikeun relief TMJ.

kayu putih

Eucalyptus ilahar dianggo pikeun ngagentos nyeri dina seueur kontéks, sareng aya dukungan anu saé pikeun aplikasi ieu. Éta parantos kabuktosan ngagentos nyeri sareng ngirangan tekanan getih nalika diseuseup, tapi sipat anti radang na kirang kabuktosan.

Éta sigana tiasa dianggo ku meungpeuk sinyal saraf, tapi mékanismeu anu pasti henteu jelas.

Chamomile

Chamomile kawéntar salaku bantosan bobo anu poténsial, khususna salaku tèh. Nanging, éta ogé ubar anu ngajangjikeun pikeun nyeri TMJ. Éta sabab chamomile mangrupikeun ramuan anti radang anu épéktip.

Salaku tambahan, chamomile parantos dianggo sacara épéktip pikeun sababaraha kaayaan sendi, janten éta kedah ngabantosan masalah dina sendi temporomandibular.

Yarrow

Yarrow mangrupikeun ramuan anu parantos lami dianggo ubar. Nyatana, nami ilmiah na, achillea, ngarujuk kana kanyataan yén éta dianggo ku Achilles dina Iliad ngeunaan Homer sareng diduga nalika Perang Trojan bersejarah. Yarrow parantos kabuktosan janten ramuan anti radang anu épéktip. Nanging, aya sababaraha ati-ati di dieu.

Minyak ésénsial anu pangsaéna pikeun TMJ Relief

Yarrow ogé katelah rada toksik, sareng éta tiasa mangaruhan produksi spérma. Salaku tambahan, sababaraha minyak penting anu diturunkeun tina yarrow kalebet turunan phthalate, anu tiasa ningkatkeun résiko kanker. Aranjeunna mangaruhan kamampuan awéwé pikeun nyandak kakandungan séhat dugi ka istilah.

Rosemary

Minyak ésénsial Rosemary parantos kabuktosan épéktip dina ngirangan nyeri muskuloskeletal. Éta ngeunaan sakumaha épéktip sapertos mentol. Minyak atsiri Rosemary ogé parantos kabuktosan ngirangan peradangan.

Baca ogé: Minyak atsiri pikeun bunderan poék: Naha Leres-leres Gawé?

Pangubaran Bumi pikeun TMJ

Saran diét ieu parantos kabuktosan épéktip dina ngaleungitkeun TMJ:

  • Gampang nyapek tuangeun sup-, leueur, rebus, atanapi sayuran anu diasakan
  • Lauk liar- Omega 3 tiasa ngabantosan peradangan sareng nyeri
  • Hidangan leutik- konsumsi hidangan leutik tiasa ngabantosan gula getih anjeun. Nalika gula getih anjeun turun naek atanapi henteu konsisten, anjeun sigana sering ngalaman grinding huntu.
  • Sayuran kukus- Kadaharan sapertos kitu nyayogikeun gizi ésénsial pikeun penyembuhan
  • Protéin ngoyagkeun- A shake protein mangrupakeun alternatif anu saé pikeun jalma anu kasusah nyah protéin
  • Dahareun beunghar magnésium- Magnésium mangrupikeun mineral anu ngaleungitkeun tegangan dina otot sareng ngamajukeun rélaxasi

Suplemén mineral utama anu dianggo pikeun ngubaran TMJ kalebet magnésium sareng kalsium pikeun rélaxasi otot, kava pikeun ngirangan kahariwang, MSM pikeun ngirangan kejang otot, sareng kompléks vitamin B pikeun meredih setrés.

Minyak atsiri henteu cocog pikeun sadayana. Padahal minyak tiasa tiasa ngabantosan nyeri anu aya hubunganana sareng TMJ, aranjeunna moal tiasa nyababkeun panyabab utama gejala TMJ anjeun.
 
Minyak ésénsial anu pangsaéna pikeun TMJ Relief
 
Éta panyalindungan rahang anu henteu leres. Alignment anu goréng ngan ukur tiasa dibéréskeun ku nangtoskeun kacamatan idéal anjeun sareng nganggo perlakuan TMJ anu pas pikeun ngabantosan rahang dina posisi anu leres.
 

Kami ngarepkeun ieu artikel parantos ngabantosan anjeun. Punten bagikeun ka saha waé anu saur anjeun bakal ngaapresiasi inpormasi!

Posts sarupa

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *