Haté Sawit: Haté Fakta Gizi Sawit sareng Manpaat Kaséhatan

- Heart of Palm - 

Jantung palem mangrupikeun sayuran bodas anu dicandak tina pusat variétas khusus tangkal korma. Dihargaan pikeun versatility kuliner na. Artikel ieu ngécéskeun sakabéh nu peryogi kauninga ngeunaan jantung lontar, kaasup gizi na, mangpaat kaséhatan poténsi, sarta cara pikeun nambahkeun kana diet Anjeun.

Haté Sawit: Haté Fakta Gizi Sawit sareng Manpaat Kaséhatan

Jantung korma nyaéta sayuran anu lezat, renyah dipanén ti tengah tangkal korma. Sanaos éta siga asparagus bodas, rasa na langkung raoseun, ngajantenkeun raoseun pisan sasakabeh bisa.

Naon Hati Sawit

Haté korma dipotong tina inti tina sakeupeul spésiés tangkal palem anu asalna ti Amérika Kidul sareng Amérika Tengah. Saatos panén, éta didamel kana silinder atanapi diiris kana cingir sareng dibungkus dina cai atanapi brine.

Éta katingalina sapertos tumbak asparagus bodas anu leueur, sareng sering nyarios secukupnya artichokes. Rasa lemes tina lontar ngajantenkeun aranjeunna janten pilihan anu populér pikeun salad, tapi éta ogé tiasa dikulub, digoréng, atanapi dikulub.

Haté Fakta Gizi Sawit

Inpormasi nutrisi ieu disayogikeun ku USDA pikeun 1/2 cangkir (73g) kaléng kalapa jantung kaléng anu ditambih natrium.

Haté lontar

  • kalori: 20
  • gajih: 0.5g
  • natrium: 311mg
  • karbohidrat: 3.4g
  • serat: 1.8g
  • gula: 0g
  • protéin: 1.8g

Karbohidrat

Jantung korma ngan nyayogikeun 3.4 gram karbohidrat per porsi, kaseueuran mangrupikeun atribut pikeun kandungan seratna. Kaluar tina 3.4 gram karbohidrat, 1.8 gram asalna tina serat.

lemak

Jantung tina korma sacara alami handap pisan gajih, sanaos tiasa kaléng atanapi toples sareng tambihan gajih.

protéin

Per 1/2 cangkir porsi, haté korma nyayogikeun 1.8 gram protéin.

Vitamin jeung Mineral

Jantung korma mangrupikeun sumber vitamin C anu hadé, vitamin B6, vitamin B2, beusi, kalium, tambaga, fosfor, sareng seng.

Upami anjeun mésér kalapa atanapi jarred jantung korma, parios labélna pikeun natrium tambihan. Ogé dina data nutrisi USDA di luhur, aya 311 miligram per porsi, anu langkung ti 13% tina nilai anu disarankeun sadidinten pikeun kaseueuran jalma.

Bilas kadaharan kaléng atanapi jarred handapeun cai anu ngalir tiasa ngabantosan ngirangan eusi natriumna. Haté korma atah, di sisi anu sanésna, sacara alami ngandung saeutik pisan natrium (sakitar 14mg per 100 gram porsi)

Mangpaat kaséhatan

Kusabab kandungan gizi na, jantung lontar tiasa nawiskeun sababaraha kauntungan kaséhatan.

Tinggi antioksidan

Jantung korma beunghar ku senyawa tutuwuhan sapertos antioksidan polifenol.

Sanyawa ieu nétralisir radikal bébas, anu mangrupakeun molekul teu stabil anu tiasa memicu karusakan oksidatif nalika kadar janten luhur teuing dina awak anjeun. Karusakan oksidasi aya hubunganana sareng seueur panyakit.

Dina waktosna, antioksidan tiasa ngirangan résiko anjeun tina kaayaan anu tangtu, sapertos kanker, diabetes, sareng panyakit jantung. Diét tinggi dina polifenol ogé dikaitkeun sareng peradangan anu ngirangan, anu panginten janten faktor konci dina seueur panyawat ieu.

Bisa Ningkatkeun Fungsi Otak dina Manula

Sawawa manula dina résiko kurang gizi kusabab sababaraha faktor anu tiasa kalebet a pangirangan napsu sareng aksés terbatas kana rupa-rupa tuangeun. Ieu tiasa nyababkeun kakurangan gizi anu teu tiasa dideteksi, nyumbang kana turunna kognitif. Salah sahiji gizi sapertos kitu nyaéta vitamin B6.

Sanaos mayoritas jalma ngagaduhan jumlah anu cekap tina vitamin ieu, sababaraha studi nunjukkeun hubungan antara status B6 anu goréng sareng gangguan fungsi otak dina manula. Jantung tina lontar mangrupikeun cara anu merenah pikeun ningkatkeun asupan vitamin B6 ngalangkungan diet.

Dimuat ku Mineral Penting

Jantung korma mangrupikeun sumber anu réa pikeun sababaraha mineral, kalebet kalium, tambaga, fosfor, sareng seng. Kalium berfungsi salaku éléktrolit sareng ngabantosan ngatur tekanan getih. Ngaronjatna asupan dihubungkeun sareng nurunkeun tekanan darah dina individu anu séhat.

Disisi beusi, alat tambaga dina ngawangun sél getih beureum. Salaku tambahan, éta ngabantosan ngajaga sél saraf sareng fungsi imun. Kusabab tingkat tambaga anu handap pakait sareng koléstérol tinggi sareng tekanan getih, asupan anu saé tiasa ngabantosan nyegah kaayaan ieu.

Samentawis éta, fosfor ngamajukeun tulang sareng huntu anu kuat. Awak anjeun ogé ngagunakeun éta pikeun ngadamel protéin anu tumuh sareng ngalereskeun sél sareng jaringan. Akhirna, séng ngabantosan fungsi imun, pembagian sél, sareng penyembuhan luka.

Baca ogé:

Ngabantosan Nyegah Anemia-Kekirangan Anemia

Jantung palem mangrupikeun sumber alami beusi sareng vitamin C. Pikeun vegetarian atanapi saha waé anu ngirangan konsumsi dagingna, nyapasangkeun vitamin C sareng tuangeun pepelakan anu beunghar beusi mangrupikeun cara konci pikeun ningkatkeun nyerep beusi anjeun sareng nyegah anémia.6

Salian vegetarian, ibu hamil, awéwé umur ngalahirkeun, sareng murangkalih aya résiko khusus pikeun anemia kakurangan beusi. Kaasup jantung palem dina piring anjeun tiasa ngabantosan ngirangan résiko ieu.

Ajengan Mantuan Ngirangan Berat Badan

Jantung korma bisa ngamajukeun leungitna beurat, sabab ngandung jumlah minimal lemak sarta ngan 36 kalori sarta 4 gram carbs per 3.5-ounce (100-gram) porsi.

Haté lontar

Kusabab ngirangan beurat meryogikeun tuang langkung seueur kalori tibatan anu dibakar unggal dinten, ngagentos barang-barang kalori tinggi sareng sayuran ieu tiasa ngabantosan usaha anjeun.

Kusabab kandungan cai sareng seratna anu luhur, jantung korma ogé tiasa ngamajukeun perasaan katuhanan - anu sacara alami tiasa ngakibatkeun anjeun tuang kirang. Salaku conto, nyabak jantung lontar kana salad atanapi tumis tiasa ngagaleuh piring anjeun tanpa nambihan kalori anu kaleuleuwihi.

Kumaha Kumaha Kuring Ngahakan Jantung Sawit?

Jantung tina korma biasana asalna jarred atanapi dikaleng, sanaos aya seger dina waktosna. Upami anjeun henteu tiasa mendakannana di pasar khusus atanapi toko bahan makanan lokal anjeun, cobian balanja pikeun online.

Éta ilahar kalebet dina salad, sanaos tiasa ditambihan kana sababaraha piring sanés, sapertos dips, tumis, sareng ceviche - piring Amérika Kidul anu didamel tina kadaharan ti laut anu diasinkeun.

Éta ogé tiasa didahar nyalira atanapi dipanggang sareng usumna pikeun ngadamel hidangan pembuka anu unik. Vegetarian sareng vegan sering ngagunakeun jantung lontar salaku pengganti daging atanapi kadaharan ti laut, sabab éta nyayogikeun tékstur anu sami, sanaos kedah dicatet yén éta sanés sumber protéin anu saé.

Masih, éta ngajantenkeun karnitas vegan anu hadé, cumi, gulung lobster, sareng iteuk lauk.

Naha aya Risiko?

Résiko pangluhurna aya hubunganana sareng tuang sayuran ieu nyaéta teu umum pikeun jalma anu alérgi ka aranjeunna. Upami anjeun ngagaduhan alergi minyak sawit, ngarepkeun alérgi kana jantung lontar. Upami gejala na, tingali dokter langsung.

Kakurangan anu kirang parah kana bagian jero tangkal korma nyaéta kandungan natrium anu luhur. Nalika sayuran éta sorangan henteu ngandung natrium naon waé, éta umumna dikandung kaléng di Amérika Kalér.

Sapertos kalolobaan produk kaléng, kaleuwihan uyah ditambih salami prosés Pangaléngan pikeun ngawétkeun tuangeun; kumaha oge, bilas saderhana tiasa ngaleungitkeun kalolobaan kaleuwihan natrium.

Panyimpenan sareng Kasalametan Pangan

Jantung kalapa kaléng tiasa disimpen dina waktos anu langkung lami dina lomari anjeun atanapi pantry dugi anjeun siap nganggo éta. Sakali dibuka, simpen sésa dina kulkas dina wadah kedap udara anu béda.

Jantung seger tina korma kedah didinginkan langsung pikeun dianggo dina 1-2 minggu. Kitu deui sayuran seger, ngumbah jantung lontar handapeun cai anu ngalir sateuacan nyiapkeun atanapi tuangeun.

FAQs

1. Naha haté korma tiasa dianggo dina sup atanapi krim?

Leres saleresna aya sababaraha resep pikeun sup atanapi krim anu didamel ku manah lontar tapi anjeun ogé tiasa mendakan haté tina krim palem anu parantos didamel.

2. Naha jantung lontar mangrupikeun tuangeun anu pas upami nuju diét?

Leres, nyatana, haté lontar ngabantosan anjeun supaya ulah seueur tuang. 

3. Naha haté korma tiasa asak?

Leres haté korma tiasa asak sareng dianggo dina seueur resep anu lezat. 

Jantung korma nyaéta sayuran bodas anu dipanén tina tangkal korma. Biasa dina salad sareng beuleum, éta ogé ngagantian daging vegan anu populér.

Say Final - Heart of Palm

Suplai euyeub tina mineral sareng antioksidan nawiskeun sababaraha kauntungan kaséhatan poténsial, sapertos pencegahan panyakit sareng penurunan beurat. Kusabab gampang pikeun mendakan variétas kaléng atanapi jarred, anjeun tiasa nyobian nambihan bahan unik ieu pikeun diét ayeuna.

Kami ngarepkeun ieu artikel parantos ngabantosan anjeun. Punten bagikeun ka saha waé anu saur anjeun bakal ngaapresiasi inpormasi!

Posts sarupa

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.