Tatangkalan Anu Pisan Ngeunah Sakumna Dunya sareng Fitur Spektakulerna

 - Tangkal Pang cool -

Kahirupan moal aya upami sanés ku kakuatan anu ngarobah tangkal: aranjeunna nyayogikeun seuseueurna oksigén anu dihirupkeun ku manusa sareng satwa.

Aranjeunna nyayogikeun habitat sareng panyumputan pikeun rupa-rupa spésiés, sareng aranjeunna mangrupikeun sumber bahan anu berharga dina pangwangunan umat manusa.

tangkal paling tiis

Anjeun panginten akrab sareng héjo megah tina leuweung leuweung, tapi aya seueur spésiés tangkal anu pikaresepeun di ditu, anu seueur na katingalina ganjil sareng hebat.

Ogé, anjeun panginten akrab sareng héjo megah tina leuweung geledug, tapi aya seueur spésiés tangkal anu pikaresepeun di ditu, anu seueur na katingalina ganjil sareng hebat.

Ieu ngan alesan sejen naha, pikeun unggal item dibeuli di toko urang, urang melak sapuluh tangkal. Sababaraha tangkal ieu kaancam punah, ngan ukur aya di hiji lokasi di planet ieu, atanapi parantos dirobih ku waktos sareng iklim.

Nanging, aya sakitar 60,000 spésiés tatangkalan di dunya, sareng gambar anu anjeun gaduh tina tangkal tiasa henteu akurat.

Anu sanés ageung sareng aya anu alit, aya anu ngareuwaskeun warni sareng pulas. Sareng sababaraha henteu nembongan sapertos tatangkalan pisan, sakumaha anu ditingali ku pidéo anu anyar tina saluran YouTube 'BE AMAZED.'

Nanging, aranjeunna ngumpulkeun kumpulan tangkal anu seueur rupa-rupa ti saluruh penjuru dunya. Pikeun ningali sakabéh spéktrum tangkal, tingali di handap atawa lalajo wayang.

Tangkal anu paling endah sareng teu biasa di dunya

Ieu di handap aya sababaraha tangkal anu paling tiis:

1. Tangkal Getih Naga, Socotra

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Tatangkalan paling tiis

Datang ka Pulo Socotra anu garing di basisir Yaman mangrupikeun nyeri, tapi éta pantes lamun anjeun peminat tangkal.

Tangkal getih naga naga menyeramkeun, ogé katelah 'tangkal naga Socotra,' tumuh di Socotra.

Unggal tetes cai tina embun atanapi hujan langka nembus turun ka batang tengah sareng tungtungna kana akar berkat bentuk payung na upturned.

Ogé, tangkal ngagaduhan nami tina résin beureum-getih anu pikasieuneun anu ngeclak tina kulit tangkal nalika diteureuy atanapi rusak.

Éta pertahanan ngalawan hama sareng panyawat, sareng aranjeunna baheulana panginten éta mangrupikeun ubar anu ajaib-sadayana di Éropa abad ka-17. Aranjeunna akhir-akhir ieu ngagunakeun résin dina penyegar napas sareng ramuan cinta.

2. Baobabs, Madagaskar

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

Baobabs di beulah kidul Afrika tengah mangrupikeun tangkal anu paling ageung di planét - sahingga katingalina dialungkeun ka Bumi tibalik, dahan-dahanna ipis teuing pikeun girarna masif.

Aranjeunna narik gajah ka gajah kusabab batangna sapertos spons, tiasa tumuh nalika nyerep cai nalika usum hujan. Pikeun kéngingkeun inuman, sato ageung ieu parantos dipikaterang narik bagian tina tangkal.

Tangkal Baobab tiasa dipendakan di panjuru Afrika kidul, khususna di Zimbabwé sareng propinsi Limpopo di Afrika Kidul.

Madagaskar mangrupikeun tempat wisata anu sanés pikeun baobabs, khususna di daérah Morondava, tempat ayana Avenue terkenal Baobabs.

3. Tangkal Hyperion

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

The Hyperion mangrupikeun tangkal hirup pangluhurna sadunya, jangkungna 115 méter atanapi 380 kaki di leuweung gurun laut California.

Ogé, éta nangtung 75 méter langkung luhur tibatan Patung Liberty sareng 63 méter langkung luhur tibatan Big Ben. Konon umurna langkung ti 600 taun.

Salaku tambahan, the Hyperion, a redwood basisir (Sequoia sempervirens) mendakan tempat di tengah kota Taman Nasional Redwood di California, mangrupikeun tangkal anu pangageungna di dunya.

Langkung seueur ngeunaan tanjeunna Tangkal Hyperion

Sakumaha jangkungna tangkal jangkung sadunya? The Hyperion nangtung dina jangkungna jangkung 380 kaki! Aranjeunna ngajaga lokasi anu tepat tina tangkal rahasia anu dijaga raket ku alesan anu hadé.

A cut jelas ti 1970s lokasina ngan sababaraha ratus méter jauh. Éta nunjukkeun yén dugi ka administrasi Carter netepkeun lahan éta salaku Taman Nasional, Hyperion ngan ukur sababaraha minggu sateuacan ditebang kusabab déforestasi.

4. Quaking Aspen

tangkal paling tiis

waktu gempa aspens kaciri nangtung nyalira dina permukaan, akarna ngabeungkeutkeun aranjeunna handapeun bumi. Aranjeunna tiasa gabung ngiringan ngawangun organisme masif anu tiasa nutupan dugi ka 20 hektar.

Ogé, tangkal Aspen mangrupikeun tangkal deciduous ukuran sedeng kalayan diameter batang 3 dugi ka 18 inci sareng jangkungna 20 dugi ka 80 suku.

Tangkal anu jangkungna leuwih ti 80 suku jeung boga diaméter leuwih ti 24 inci aya kalana katempo.

Kulitna lemes sareng bénten warna na bodas semu héjo janten bodas konéng janten konéng-kulawu dugi ka kulawu janten praktis bodas. Klorofil dina babakan masihan warna héjo na. Kalayan umur, kulit na tiasa janten kasar sareng dibelah.

langkung lengkep ihwal Gempa Aspen

Tangkal aspen jarang hirup salami 150 taun, kumaha ogé, aranjeunna tiasa hirup dugi ka 200 taun. Éta mekar dina rupa-rupa jinis taneuh, khususna lamping keusik sareng gravelly, sareng gancang ngadegkeun dirina di daérah anu kaganggu ku taneuh kosong.

Tumuwuh saé dina taneuh baseuh sareng seueur sinar panonpoé. Aspen teu toleran teduh sareng berjuang pikeun bersaing sareng spésiés konifer anu tahan teduh.

The quaking aspen mangrupakeun spésiés panaratas anu bisa jadi agrésif. Éta gancang ngajajah daérah anu kabeuleum sareng tiasa salamet sanajan nyanghareupan seuneu anu terus-terusan.

Sanajan kitu, aranjeunna ilaharna ascribed nu nangtung badag tina aspen di Central Rocky Pagunungan ka wildfires kumat.

Baca ogé:

5. Tangkal kauri, Selandia Anyar

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

The towering kauris of Selandia Anyar urang pulo kalér bisa ngahontal jangkungna 150 suku (45 méter). Aranjeunna nangtung di leuweung sapertos kolom kuno, batang abu-abu-abu-abu masifna teu dipatahkeun ku dahan dugi ka luhur luhureun lantai.

Rébuan taun, résin tangkal, nu périodik ragrag kaluar di lumps, akumulasi - nyaeta, nepi ka padagang sadar dina ahir 1800s yén éta komponén idéal pikeun varnish outdoor.

langkung lengkep ihwal Tangkal Kauri

1890an ngalaman rurusuhan résin éta ngingetkeun California Gold Rush. Aranjeunna palu rod logam kana bumi sareng dirobih - 10,000 tukang ngagali ti sadayana penjuru Kekaisaran sumping sareng batang logam.

Ogé, timbreh mogok prospek nunjukkeun naha anjeunna nyerang résin.

Pamaréntah Selandia Anyar cukup bijaksana pikeun ngekspor pajeg pikeun ngabiayaan proyek infrastruktur anu masif. Sanajan résin anu murag parantos kakumpul, tatangkalan anu tetep endah pisan.

6. Tangkal Panjara Boab

Tangkal panjara Boab mangrupikeun lokasi anu penting pikeun masarakat Nyikina di daérah éta, ogé mangrupikeun bagian penting tina carita penjajahan Derby sareng ékonomi pastoral.

Éta dipikaterang parantos dianggo pikeun sababaraha fungsi - laporan ti awal taun 1900 nunjukkeun yén tangkal éta dianggo ku urang Aborigin lokal salaku tempat peristirahatan atanapi situs suci.

Nanging, teu jelas naha ieu tempat istirahat atanapi situs suci. Pendeta lokal nyetir ingon-ingon ka palabuan Derby biasa lirén di tangkal sareng caket Myalls Bore sapeupeuting.

Langkung seueur dina tangkal panjara Boab

Tangkal panjara Boab ogé diklaim ngajabat salaku panjara atanapi fasilitas panjagaan pikeun tawanan Aborigin anu dibawa jarak jauh ka Penjara Derby.

Salajengna, tangkal boab, sapertos anu caket Derby, dihormat ku urang Aborigin sareng dianggap mahluk anu misah sareng kapribadian anu béda.

Tangkal Derby mangrupikeun salah sahiji situs suci sapertos kitu, janten ossuary pikeun masarakat pribumi. Dina 1916, antropolog Herbert Basedow manggihan tulang dina boab Derby.

Kamungkinan kamungkinan titinggal karuhun ngahaja disimpen dina tangkal (tulang-tulangna parantos ngaleungit sareng tempatna henteu dikenal).

7. Tangkal Divi Divi

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Divi-divi mangrupikeun tangkal leueur musiman kalayan daun rumit pinnately. Unggal daun ngagaduhan dua batang anu nahan sababaraha salebaran lonjong héjo leutik. Sacara umum, tékstur daun siga anu buluan.

Ogé, kekembangan konéng leutik seungit na nyayogikeun gizi pikeun lebah lebah madu. Saatos kembangan, tangkal ngahasilkeun seueur polong konéng semu konéng sareng siki hideung dina jero.

Nanging, sanaos dibelah sareng coklat-kulawu, babakan dibelah. Tangkal jantung ieu coklat hideung hideung sareng kadang corétan.

Langkung seueur ngeunaan tanjeunna Divi Tangkal Divi

Numutkeun ka "Tangkal Kembangan Tropis sareng Subtropis," éta beurat, hésé pisan, mantap, sareng tahan banting, tapi sesah ngukir nganggo alat ukiran.

Tanin seueur pisan dina polong, anu dianggo dina industri kulit. Salaku tambahan, kai ngahasilkeun warna beureum, tapi polongna masihan pewarna hideung.

Melak divi-divi dina keusik rada asam atawa taneuh loam nu drains ogé (pH antara 6.0 jeung 7.0).

Sanaos kanyataan yén éta ngahargaan sareng ngaréaksikeun ogé kana seueur cai salami usum bertumbuh, éta mangrupikeun pepelakan anu tumuh lalaunan.

Tempatkeun tangkal di daérah anu pinuh panonpoé anu nampi sahenteuna dalapan jam sinar panonpoé langsung unggal dinten.

8. Pérak Birch, Finlandia

tangkal paling tiis

nu tangkal Birch ngeunaan Skandinavia sareng kulit wétan bodas belah kalér-wétan anu henteu mungkin pikeun bodas leres-leres matak kagurub dina salju. Heran, babakan parantos dikembangkeun pikeun ngagambarkeun cahaya ku cara ieu - bahkan tangkal tiasa seueur teuing barang anu saé.

Ogé, birch, sapertos tangkal sanésna, ngagaduhan pendamping jamur anu filamén alitna nyambung kana akar sareng kipas kaluar kana lantai leuweung, nguseup nutrisi anu teu kahontal ku akar tangkal. Salaku tukeran, tangkal nyayogikeun gula kana jamur.

Awak fruiting tina jamur pop up luhureun bumi ayeuna jeung deui, sarta maranéhanana nyaéta suung jeung toadstools urang tingali. The psychedelic (jeung deadly) fly agaric toadstool nyaeta pasangan hirup birch urang

Nu paling dipikaresep anjeun bakal mikawanoh salaku supa beureum saulas, belang bodas tina unggal dongeng kungsi ditulis.

9. Tangkal Yosua 

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Tangkal Joshua mangrupikeun succulents, nyaéta pepelakan anu nahan cai tibatan tangkal.

Nanging, aranjeunna dianggap tangkal gurun di tempat gersangna. Pelopor Mormon dina abad ka-19 nyebat tangkal Yosua saatos tokoh alkitab Yosua.

Percaya yén dahan tangkal ngalegaan ngarahkeun aranjeunna dina perjalanan ka kulon.

Saméméh dahan, tangkal Yosua umumna boga batang tunggal jeung jangkungna tilu nepi ka salapan suku (0.9 nepi ka 2.7 méter). Cabang ditungtungan ku gugusan daun spiky sareng kembang bodas, buleud.

Batang tangkal Joshua biasana ukuran diaméterna hiji dugi ka tilu kaki (0.3 dugi 0.9 méter). Tangkal Yosua tiasa ngahontal jangkungna 20 dugi 70 kaki (6 dugi 21 méter).

langkung lengkep ihwal Joshua Tangkal 

Sanaos kanyataanna aranjeunna jarang ngaleuwihan 40 kaki (12 méter). Tangkal Joshua mangrupakeun tutuwuhan gurun anu tumuwuh lolobana di Gurun Mojave di Amérika Serikat kidul-kulon.

Tangkal ieu unik pisan di lingkungan gurun anu ngagaduhan taman nasional sorangan di California.

Tangkal Yosua laun-laun, nanging aranjeunna salamet salami waktos hasilna. Kusabab tangkal Yosua henteu gaduh cincin pertumbuhan taunan sapertos tangkal sanés, mustahil dicarioskeun sabaraha yuswa na.

Sabalikna, élmuwan ngitung jangkungna tangkal Yosua ku cara ngalikeunana ku perkiraan tingkat pertumbuhan taunan. Di California, kami ngira-ngira hiji tangkal Yosua yuswa langkung ti 1,000 taun. Rata-rata hirupna sakitar 150 taun.

10. Wisteria

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Pertimbangkeun ngempelkeun pager anu ngagabrug atanapi témbok ku cascades kembang biru-ungu. Tangkal Wisteria kekembangan mekar ku seungit kembang anu ditingalkeun rada tampilan!

wisteria mangrupikeun tangkal anggur anu mekar kalayan kamampuan dijinjing kana bentuk anu pikaresepeun.

Torowongan wisteria anu panjangna 330 kaki panjang di Taman Kawachi Fuji di Kitakyushu (di Pulo Kyushu). Sareng "tangkal" wisteria anu luar biasa di Taman Kembang Ashikaga di Tochigi (di Pulo Honshu).

Mekar unggal taun nalika Festival Wisteria (Fuji Matsuri) dina akhir April atanapi awal Mei pikeun nyayogikeun kami tontonan alam anu paling éndah sareng warni.

langkung lengkep ihwal wisteria

Pastikeun tangkal wisteria anu saé anjeun tiasa ditingali tina emper, dek, patio, atanapi jandéla. Anjeun bakal muja ningali kukupu ngalayang ngalangkungan kembang mekar, ungu jero tangkal anu megah sareng teu biasa.

Tangkal ieu henteu ngan ukur ukur éndah, tapi éta ogé tiasa janten pepelakan. Tangkal wisteria gampang dibudidayakeun, diluyukeun sareng rupa-rupa jinis taneuh, halodo, sareng tahan kijang, sareng tahan panyakit.

11. Tangkal Traveller, Madagascar

Madagaskar mangrupikeun surga naturalis saprak éta beulah ti sésana di Afrika sakitar 90 juta taun ka pengker, ngamungkinkeun flora sareng sasatoan na pikeun mekar ku cara anu béda-béda.

Syaratna "tangkal iinditan"Asalna tina kipas daun daunna anu endah (sareng ampir ludicrous), anu cenah posisi dirina sacara rutin sahingga tiasa dianggo salaku kompas.

Ogé, tangkal traveler urang, hiji misan overgrown tina kembang Manuk Paradise, ngandung siki biru pirus anu hébat pisan, anu mangrupakeun ciri khas pepelakan.

Naon sababna disababkeun ieu? Lemur ruffed, anu ngan ukur aya reséptor biru sareng héjo dina panonna, ngahiji sareng éta. Aranjeunna bakalan teu sadar kana siki beureum atanapi konéng, anu biasa.

Sikina, dibarengan ku jumlah pupuk anu diabaikan, ditelan ku lemur sareng disebarkeun di leuweung.

12. Pelangi Eucalyptus

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

urang kapanggih kayu pelangi di hutan hujan Filipina, Indonesia, dan Papua Nugini.

Ogé, urang ningali warna na cerah dina kulit tangkal, anu mesék jauh pikeun ngalaan warna héjo, ungu, oranyeu, sareng pink anu ngagurilap anu mirip "opat-pak khas anjeun tina sababaraha sorotan," numutkeun Australia Geographic.

Aranjeunna parantos melak sababaraha di Amérika Serikat, khususna Balboa Park di San Diego, California, sareng lokasi-lokasi khusus di kapuloan Hawaii di Kauai, Maui, sareng Oahu.

Salaku tambahan, urang ngan ukur tiasa mendakan eucalyptus pelangi dina a sababaraha wewengkon di Amérika Serikat kumargi aranjeunna meryogikeun lingkungan haneut teras-terasan kalayan hujan anu cekap pikeun subur.

langkung lengkep ihwal Pelangi Eucalyptus

San Diego, California, janten surga anu resep kana tangkal. Balboa Park, Sports Arena Boulevard, San Diego Zoo, sareng bagéan Mission Bay ogé janten tempat aranjeunna.

Tangkal kayu pelangi tiasa tumuh jangkung langkung tina 200 méterna habitat alam. Tapi aranjeunna bakal tetep sakitar 100 kaki jangkung di Amérika Serikat (aranjeunna moal tumuh jangkung di luar habitat leuweung tropis aslina), sareng anjeun tiasa ngajagi na langkung handap ku cara motong sering-sering.

13. Malaikat Ék

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

Umur tangkal ek malaikat anu kasohor disebut antara 300 sareng 400 taun. Éta tumuwuh dina Angel Oak Park di Pulo Johns, Ngan di luar Charleston, Karolina Kidul.

Salah sahiji tangkal ek hirup pangkolotna wétaneun Walungan Mississippi nyaéta ek malaikat. Unggal taun, 40,000 jalma nganjang ka taman pikeun nyaksian tangkal anu jangkungna 65 suku ieu.

Di Pulo Johns, anjeun bakal mendakan Angel Oak di Charleston. Mangrupikeun salah sahiji tangkal ek hirup kidul pangkolotna di wétaneun Walungan Mississippi, sareng mangrupikeun tempat wisata anu populer pikeun warga sareng anu sami.

Situs Sejarah di Karolina Kidul Angel Oak mangrupikeun karakter fiksi. Anggota awak sareng dahan anu ditutupan ku lumut Spanyol Angel Oak urang Spanyol.

Stand ieu jangkungna 65 kaki, lega pisan sareng nyebar dugi ka aranjeunna nyayogikeun sakitar 17,000 méter pasagi di handap.

Éta tahan banjir, gempa bumi, sareng kategori lima topan sapanjang taun!

14. Tangkal Duri Onta

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Eri onta kagolong kana kulawarga kacang polong sareng mangrupikeun rungkun daun atanapi tangkal. Angola, Namibia, Botswana, Zimbabwé, Afrika Kidul, sareng Mozambik mangrupikeun nagara-nagara dimana éta tiasa dipendakan.

Urang tiasa mendakan cucuk onta di gurun, sabana, sareng leuweung. Éta resep taneuh anu lemah, keusik ogé garing, iklim garing.

Aranjeunna tiasa tahan cuaca panas dina usum panas sareng ibun dina usum salju. Kusabab teuing eksploitasi sajarah, jumlah tangkal duri onta di Afrika Kidul parantos turun sacara signifikan.

Tapi, kiwari, spésiés ieu ditangtayungan sacara hukum (di Afrika Kidul). 

ieu tangkal duri onta maot di Deadvlei, panci liat bodas di Namibia's Namib-Naukluft Park, kusabab kurang cai, nyésakeun tulang hideung, sun-sun naék naék kaluar tina bumi.

15. Tangkal Korma Areca, India

Paan wallah mangrupikeun padagang amplop alit tina daun sirih sirih anu aya nut aréka, jeruk nipis slaked (bahan kimia, lain buah), sarta campuran ngaropéa tina rempah aromatik jeung obat.

Ogé, Paan sering di mamah salaku cuci mulut saatos tuang-wengi atanapi dianggo salaku pelumas sosial.

Éta ngembangkeun sahadé anu ngareuwaskeun tina vermillion dina sungut sareng laun-laun ngahideungkeun huntu, anu sakali-kali dianggap pikaresepeun sareng pikaresepeun di Thailand.

langkung lengkep ihwal Tangkal Korma Areca

Aranjeunna nurunkeun komponén aktif utama tina siki ageung anu aya di jero buah jeruk tina korma areca, tangkal jangkung pikaresepeun sareng langsing sareng batang sapertos cakram kalayan garis-garis horizontal anu poék sareng bulak.

Korma Areca, baheulana pepelakan kaancam punah, ayeuna janten tempat biasa di bumi India.

Dina kategori pepelakan jero ruangan, ieu mangrupikeun salah sahiji pepelakan anu paling teu dihargaan. Pembersih hawa anu saé ieu ramah-piaraan sareng saderhana pikeun tumuwuh.

Ogé, daunna anu hipu, ngagulung / daunna nyayogikeun atmosfir tropis ka daérah mana waé sareng tiasa adaptasi sareng sajumlah kaayaan ngembang.

16. Tatangkalan Juniper

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Tangkal paling tiis

Di Sedona, Arizona, tangkal juniper pulas ieu tumuh tina rupa bumi anu garing. Angin anu kencang, garing ngagelebug kana tangkal, antukna ngabengkokkeun sareng ngorondongkeun batangna pikeun ngahasilkeun katingal anu sepuh sareng pulas ieu.

Daun anom saurang juniper mirip jarum.

Wangun awl, nyebar, sareng dikelompokkeun dina pasangan atanapi tilu whorls, daun anu asak ngawangun awl, nyebar, sareng disusun sapasang atanapi tilu whorls.

Daun scalelike leutik, ilaharna nganggo kelenjar minyak, didorong caket kana cabang bunder atanapi opat sudut dina spésiés tangtu. Tutuwuhan kalayan struktur réproduktif lalaki sareng awéwé umumna dipelak sacara misah.

Langkung lengkep ngeunaan Juniper Tangkal

Congcot anu juicy, sapertos buah beri warnana semu coklat atanapi biru sareng gaduh lapisan lilin abu-abu. Butuh hiji nepi ka tilu musim pikeun ngahontal kematangan pinuh.

Apel Cedar mangrupikeun galls anu dihasilkeun ku juniper salaku réspon tina panyawat jamur.

Karat apel Cedar mangrupikeun jamur anu ngalengkepan siklus hirupna dina anggota kulawarga apel kulawarga tanaman kembangan Rosaceae, anu kalebet seueur buah anu berharga sareng tangkal hiasan sareng spésiés rungkun.

Pikeun ngaleutikan cacat atanapi leungitna pepelakan anu dibudidayakan penting ieu, pangwangunan juniper caket kebon apel sareng penanaman spésiés anu sami dihindari.

17. Tangkal sirkus

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Axel Erlandson mangrupikeun patani Swedia-Amérika anu ngagunakeun metode inokulasi pikeun ngawangun tangkal salaku hobi.

Dina 1947, Erlandson ngadegkeun atraksi hortikultura kalawan desain gigantic opat suku sarta 'tangkal karinjang. Kalayan tagline "tingali tangkal paling aneh di dunya di dieu," anjeunna promosikeun salaku "tangkal sirkus. "

Anjeunna mimiti ngawangun tangkal na saatos ningali cangkok alami di antara dua tangkal.

Prosedur cangkokna anu canggih ngahasilkeun kaajaiban anyaman diwangun ku untaian kai hirup.

Batang sareng dahan tangkal lempeng dipulas kana pola rumit sareng majemuk dina bentuk sapertos haté, samberan kilat, anyaman karanjang, sareng cincin, sanés dicincang.

Erlandson ngaku janten ilham anu ilahiyah sareng nyéépkeun langkung ti 40 taun ngukir sareng nyangkok awak sareng panangan tangkal.

Anjeunna tiasa ngatur laju pangembangan, nyangsang atanapi nyepetkeun éta pikeun sampurna ngahijikeun kreasi na.

Baca ogé:

18. Sequoias buta

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

Taman Nasional Sequoia & Kings Canyon di California mangrupakeun imah tangkal panggedena di dunya, ku volume.

"Jenderal Sherman" mangrupikeun tangkal anu pangageungna di Bumi ku jilid batangna, sareng narik ratusan rébu pengunjung sataun ka Taman Raksasa Taman anu tempatna 8,000 sekuoi. Sequoias tiasa ngahontal yuswa 3,400 taun.

Nanging, kusabab kagambar ku tangkal anu pangageungna di dunya, raksasa sequoia matak pikasieuneun. Hésé ngabayangkeun yén organisme hirup tiasa tumuh janten ageung sareng kuno.

Anu panggedéna tina tangkal ieu, ogé katelah Redwoods Sierra, tiasa nampung stadion anu pinuh ku jalma sareng tiasa dipendakan di daérah pagunungan California Nevada anu parah di California.

langkung lengkep ihwal Sequoias Raksasa

Kusabab tangkal sequoia raksasa hirup lami sareng tumuh gancang, éta tiasa ngahontal ukuran anu ageung.

Tangkal sequoia raksasa meryogikeun seueur cai pikeun salamet, sareng éta seuseueurna ti Sierra snowpack. Anu akumulasi nalika usum salju sareng ngaleos kana taneuh nalika ngalembereh.

Leumpang ngurilingan dasar tangkal sequoia ageung tiasa nganyenyeri aranjeunna sabab ngabutuhkeun taneuh anu lemes, anu ngempelkeun kokotor di sekitar akar deetna sareng ngahambat tangkal tina nampi cai anu cekap.

19. Yoshino Cherry

tangkal paling tiis

Kembang sakura usum di Jepang, katelah hanami, mangrupikeun salah sahiji tampilan alam anu paling indah di dunya. Ieu sabagean kusabab kaéndahan kekembangan sareng kanyataan yén kembang dikembangkeun sateuacan daun.

Nanging, sanaos kembang bodas semu jambé geulis, nanging sakedik, janten ngahasilkeun rasa kangen anu urang Jepang ngagaduhan istilah khusus: 'mono no sadar.'

Tangkal ieu diperlakukeun ampir reverently, sarta hanami nyadiakeun kasempetan pikeun datang internasional ningali etiket sosial pihak sarta work-outs diayakeun handapeun tangkal.

Ogé, urang tiasa ningali tanda kembang sakura dina logo perusahaan, baju, keramik, sareng, tangtosna, tato upami anjeun mimiti milari.

langkung lengkep ihwal Cherry Yoshino

Berry leutikna teuing pait pikeun dikonsumsi manusa, tapi aranjeunna narik manuk sareng kukupu ka kebon anjeun. Tangkal céri Yoshino tahan panas sareng gaduh ciri anu khas, aheng.

Tangkal céri Yoshino gaduh bentuk anu saé, kalayan kanopi ngawangun vas sareng kulit lemes, kulawu dibuka tina pola dahan anu teu biasa, nangtung.

ieu cerry mekar mekar salila dua nepi ka tilu minggu dina bulan Maret jeung April sarta mangrupakeun salah sahiji jenis céri mimiti mekar. Dina klaster lima nepi ka genep kembang, unggal kembangan boga lima petals nu muka pink bulak tur tumuwuh jadi bodas.

Daun serrated, ovoid, herang herang berkembang dina usum panas. Daunna konéng, oranyeu, sareng layung sapanjang usum gugur sateuacan tumiba dina usum salju.

20. Tatangkalan Awi

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Istilah "Awi" asalna tina kecap Malayu "Mambu".

Bahasa nasional Malaysia sareng Indonésia masing-masing nyaéta basa Melayu sareng basa Indonésia. Walanda disebatkeun "Bamboes" dina akhir abad ka-16 (1590-1600), saatos éta nampi nami Neo-Latin na "Bambusa."

awi mangrupikeun anggota kulawarga Bambusoideae ti kulawarga rumput hejo evergreen Poaceae (Gramineae).

Charles Kunth, ahli botani Jerman, anu pangpayunna nyebarkeun hasil taksonomi taun 1815. Awi mangrupikeun jukut panggedéna sareng hiji-hijina anu tiasa janten leuweung.

Sanaos awi mangrupikeun jukut, sababaraha spésiés awi kayu anu langkung ageung gaduh tampilan sapertos tangkal sareng sok disebut "tangkal awi. "

Langkung lengkep ngeunaan tangkal awi

Éta henteu ngagaduhan lapisan kambium vaskular atanapi sél meristem dina puncak culm (batang).

Ogé, kambium vaskular mangrupikeun lapisan anu batang terus ngembang handapeun batang tangkal handapeun babakan anu nyababkeun diaméter tangkal tumuh unggal taun. Unggal taun, sél meristem nyababkeun tangkal tumuh langkung jangkung.

Bambu, di sisi anu sanésna, henteu tumuh atanapi jangkungna. Cangkang awi tunggal tumuh ka jangkungna maksimum na dina hiji usum tanam. Teras teras teras sababaraha taun.

Sakedik nambihan jumlah dahan sisi sareng cabang tapi henteu janten langkung lega atanapi langkung jangkung. Bedana anu signifikan deui nyaéta, henteu sapertos tangkal, awi anu henteu gaduh babakan. Sabalikna, aranjeunna ngagaduhan daun pelindung di sakuliling cul (sarung culm)

21. Hedges poék

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Torowongan tangkal beech ieu di County Antrim, Irlandia Kalér, dipelak dina abad ka-18 pikeun ngagelarkeun pangunjung bumi Georgia, Gracehill House.

Dinten ayeuna, Dark Hedges kasohor ku penampilanana di Game of Thrones HBO, dimana aranjeunna janten Kingsroad, jalan anu ngahubungkeun Castle Black di beulah kalér sareng King's Landing di beulah kidul.

Dina panempoan kahiji, sigana teu loba. Tapi nalika anjeun kaluar tina mobil anjeun sareng ningali, anjeun bakal ningali naha éta digambar fotografer, seniman, sareng wisatawan panasaran salami sababaraha dekade.

Aranjeunna dijejeran jalan ieu 90 tangkal Beech, ngawangun kanopi tina dahan pulas di luhur.

Ogé, Dark Hedges meni mesum pisan. Nanging, pariwisata parantos nambihan mangtaun-taun, sareng anjeun panginten badé didatangan sateuacan sadayana musna.

22. Tangkal Nut Brasil

tangkal paling tiis

Ahéngna, tempat anu paling hébat pikeun niténan tangkal kacang brazil nyaéta di leuweung Bolivia. Éta jangkung jangkung, sareng batang semu lempeng - anjeun bakal kedah teropong pikeun ningali kembang bodasna ageung.

Kacang-kacangan (pedantically, siki) diatur sapertos bagéan jeruk dina jero casing luar ukuran bal jangkrik sareng cukup kuat tahan pangaruh 60mph sareng taneuh.

Agonutis (rodents lokal badag) bisa nyapek ngaliwatan casing jeung ngadistribusikaeun siki iwal aranjeunna kapanggih ku jalma munggaran.

Heran, pepelakan kacang Brazil konsentrasi seueur sanyawa taneuh alam, kalebet sababaraha unsur radioaktif, dina kacang-kacangan na.

Ieu ngan mendakan nalika padamel nuklir anu rutin diuji pikeun radiasi diungkabkeun rada radioaktif - sanés ti fasilitas nuklir, tapi tina kantong kacang anu didahar unggal dintenna!

23. Strangler Fig Figur

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Budak ngora tukang nyekek tumuh tina siki ketan disimpen dina dahan tangkal tinggi ku sato sapertos manuk, kalong, atanapi monyét sareng hirup salaku epifit dina permukaan tangkal.

Akar panjang ngabentuk sareng turun sapanjang batang tangkal inang nalika ngembang, tungtungna ngahontal taneuh sareng nembus taneuh. Sababaraha akar umumna kalibet.

Ogé, aranjeunna dicangkok sasarengan, ngurilingan batang hostna dina kisi anu nyekek, antukna ngawangun sarung ampir pinuh di sekitar batang.

Ara Strangler ngagaduhan peran ékologis anu penting dina sababaraha leuweung tropis. Pusat kerung anjir Strangler aya tempat ngeusi barang-barang anu nyayogikeun tempat panyumputan sareng pembiakan pikeun kelelawar, manuk, sareng mahluk-mahluk anu sanés.

Nanging, panginten langkung sacara signifikan, seueur tipayun dianggap "spésiés keystone" sabab nyayogikeun tuangeun pikeun sababaraha rupa sato nalika kakirangan.

24. Tangkal Cemara Oyamel

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

Tangkal cemara Oyamel tumuh di luhurna mimitian ti 8,000 dugi ka 11,000 suku di leuweung awan tina Trans-Mexico Volcanic Belt.

Tangkal, anu ogé dikenal salaku cemara suci, mangrupikeun penduduk kupu-kupu raja, anu nutupan batang sareng dahan tangkal di sapanjang leuweung Oyamel kalayan jangjangna anu jingga-hideung sareng hideung.

Sajaba ti éta, daun datar kawas jarum panjangna 1.5–3.5 cm (0.59–1.38 inci) jeung 1.5 mm (0.059 inci).

Lebar 0.5 mm (0.020 inci) kandel, héjo poék di luhur sareng dua pita stomata biru-bodas di handap; pucuk daunna seukeut. Susunan daun dina pucukna hélik.

Tapi unggal daunna dipintal dina dasarna, ku kituna aranjeunna ngagolér dina dua sisi sareng luhureun batang, sareng henteu aya di handap. Pucukna warna semu beureum semu coklat sareng henteu nganggo buuk atanapi parantos sumebar puber.

25. Pines Bristlecone

Pinus bristlecone Great Basin mangrupikeun spésiés non-klonal pangkolotna di dunya, dipendakan sacara éksklusif di California, Utah, sareng Nevada. Éta tahan pisan kana suhu anu parah sareng kaayaan anu tumuh.

Ogé, éta tumuh dina laju anu laun sahingga tiasa nahan serangga, jamur, rot, sareng erosi, ngamungkinkeun ayana abadi - sababaraha salamet langkung ti 5,000 taun.

Taman Nasional Cekungan Besar, anu ngagaduhan tilu kebon, mangrupikeun situs anu paling hébat pikeun ningali sababaraha. Bristlecone pines mekar di groves terasing pas handapeun garis leuweung di Taman Nasional Cekungan Great.

Salaku tambahan, aranjeunna salamet dina kaayaan anu parah (kalayan suhu anu jauh di handap beku). Usum anu pondok, sareng angin anu kuat anu pulas tatangkalan janten bentuk sapertos manusa di sapanjang punggung batu kapur na.

langkung lengkep ihwal Pines Bristlecone

Nanging, kusabab kaayaan di luhur, anu Pinus longaeva tumuh lalaunan malah henteu nambihan cincin tumuh sababaraha taun.

Pinus Bristlecone sareng pinus limber sering kaliru. Aranjeunna tumuh caket salah sahiji anu sanésna dina ketinggian anu sami, sering di kebon anu sami. Ieu subjected duanana pines ka lingkungan parna sarua jeung prosés erosional.

Ieu anu masihan aranjeunna corétan kai anu ngagurilap, katingali, katingali tina batang kai.

26. Bulao Jacaranda

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

Violet bentukna bel mekar tina biru jacaranda, tangkal hias anu ngembang gancang anu asalna ti Amérika Kidul, geulis.

Kana waktosna, jacaranda biru sumebar ka seueur nagara sanés, kalebet Australia, Hawaii, Kénya, Tanzania, Afrika Kidul, sareng Zambia. Di luar sababaraha daérah di Amérika Kidul, jacaranda biru dianggap hiji tutuwuhan invasif.

Ogé, Blue Jacaranda mangrupikeun tangkal luntur atanapi semi-evergreen sareng batang sareng sumebarna, anu rada nyabang. Bentukna asalna buleud, tapi sakumaha umur tangkal, na rata janten bentuk buleud - hemispherical.

Langkung seueur ngeunaan Blue Jacaranda

Éta ngagaduhan kanopi asimétri kalayan tékstur anu saé, dénsitas kabuka, sareng bentuk anu henteu rata. Kanopi saleresna ngaleungit dina kaayaan seueur kembangan nalika mekar, anu ogé lumangsung sareng pepelakan ieu.

The Blue Jacaranda henteu sabar ibun sareng hawa tiis. Suhu minimum, anu ogé ngawula salaku wates kakuatan panghandapna, kisaran -1 dugi ka -4 ° C (30-25 ° F).

Peryogi disebatkeun yén kekembangan anu melimpah nyumbang nyababkeun usum tiis anu teu biasa sareng usum semi anu rada hampang. Ieu ngajelaskeun naha tangkal jarang atanapi henteu pernah kembangan nalika dipelak di dataran handap atanapi caket laut di daérah tropis.

27. Akar Butir

Ieu mangrupikeun tangkal paling tiis di dunya.

tangkal paling tiis

Akar ieu, katelah "akar buttress," tiasa dipendakan dina rupa-rupa spésiés tangkal, tapi aranjeunna paling sering ditingali dina tangkal di leuweung hujan tropis.

Ogé, aranjeunna mangrupikeun jenis batang ngalebarkeun sareng nyebarkeun anu ngabantosan tangkal ageung ageung luhur nangtung.

Baca ogé:

Tatangkalan mangrupikeun kaajaiban alam anu paling megah di planét urang.

Naha éta komodo dongéng-dongéng di hiji pulau di Laut Arab, batang katutupan kukupu di leuweung awan Méksiko, atanapi rorongkong, ngabakar anggota awak anu hanteu ngadorong jalan kaluar bumi di rumah susun Namibia.

Kami parantos nyusun daptar anu paling endah, anu tiasa dipendakan di panjuru dunya.

Punten tinggalkeun koméntar, resep, sareng ngawartosan ka babaturan sareng kulawarga anjeun ngeunaan éta.

Tambahkeun a Comment

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *