| | | |

Rata-rata Kagancangan Ngajalankeun Manusa sareng Tip pikeun Ngaronjatkeun Pace Anjeun

- Rata-rata Kacepetan Ngajalankeun Manusa -

Laju pangluhurna di mana manusa bisa lumpat disebut laju suku atawa laju ngutruk. Ogé, rupa-rupa faktor anu mangaruhanana, rupa-rupa pisan dina populasi.

Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

Sareng penting dina olahraga kalebet maén bal asosiasi, maén bal rugbi, maén bal Amérika, lagu sareng lapangan, hoki lapangan, baseball, sareng baskét.

Naon Anu Panggancangna Bisa Ngajalankeun Manusa?

Usain baud ngadegkeun rekor dunya lalaki dina lari 100-méteran dina Kajuaraan Dunya di Berlin dina 16 Agustus 2009.

Anjeunna nyetel anyar catetan dunya ti 9.58 detik sarta geus dubbed sprinter manusa pangalusna sepanjang waktos

Pikeun leuwih ti 30 taun, Florence Griffith-Joyner geus nyekel rekor dunya pikeun awéwé panggancangna.

Anjeunna ngabéréskeun lari 100 méter dina 10.49 detik dina Uji Coba Olimpiade Amérika Serikat di Indianapolis, Indiana, dina 16 Juli 1988.

Faktor naon anu mangaruhan sareng mangaruhan laju rata-rata anjeun?

Laju ngajalankeun dipangaruhan ku sababaraha hal. Pertimbangkeun aranjeunna nalika anjeun damel pikeun ningkatkeun kagancangan ngajalankeun anjeun.

1. Indéks Massa Awak anjeun

Unsur séjén anu tiasa mangaruhan kagancangan ngajalankeun anjeun nyaéta beurat anjeun. Beuki beurat anjeun gaduh, langkung seueur énergi anu anjeun peryogikeun maju kahareup.

grapitasi boga peran badag dina ieu. Anjeun ngalawan gravitasi unggal waktos anjeun angkat suku tina taneuh. Jumlah beurat suku anjeun nanggung nambahan kasusah.

Upami anjeun kaleuwihan beurat, anjeun VO2max bisa kapangaruhan, nu bisa mangaruhan Anjeun ngajalankeun ditangtoskeun kinerja.

Laju maksimum (max) (V) oksigén (O2) awak anjeun tiasa dianggo salami latihan katelah VO2max.

2. Naon nu nuju Maké

Laju anjeun dipangaruhan ku barang anu anjeun anggo. Pertimbangkeun investasi dina pakean hampang anu pas sareng tahan cuaca pikeun pagelaran jalan anu optimal.

Néangan tékstil anu késang-wicking sarta bakal ngajaga awak anjeun tiis tur garing. Nilon, poliéster, jeung awi diantarana. Polipropilén, spandex, sareng wol mangrupikeun bahan sanés anu sayogi.

Cushioned kaos kaki ngajalankeun oge investasi alus.

3. Ketahanan sareng Kakuatan

Hiji program ngajalankeun kedah ngawengku duanana latihan kakuatan jeung speed-daya tahan.

A awak kuat ngajadikeun eta gampang employ ditangtoskeun mékanika awak jeung ningkatkeun daya tahan, duanana nu mantuan dina ngembangkeun speed.

Suku anu kuat masihan kakuatan langkung, sedengkeun awak luhur sareng inti anu kuat ngajaga anjeun énérgi bari ngajaga bentuk anu leres.

Tetep aktip ku ngalakukeun olahraga, latihan beurat awak, latihan beurat, sareng latihan interval inténsitas tinggi. Ngasupkeun témpo lumpat, latihan pasir, sareng sprints kana latihan anjeun.

Ngalakukeun sahanteuna hiji ngajalankeun lila unggal minggu pikeun ngaronjatkeun daya tahan Anjeun.

4. Sapatu Anjeun

Tatu bisa dihindari ku maké sapatu lightweight nu nyadiakeun rojongan tur kanyamanan.

gaya tangtu tina sapatu lumpat ogé tiasa ngabantosan anjeun ngahontal kagancangan anu langkung saé ku ningkatkeun ékonomi, bentuk, sareng téknik ngajalankeun anjeun, nurutkeun ulikan 2019.

Pariksa sababaraha sapatu jalan luhur pikeun awéwé sareng lalaki pikeun ngamimitian anjeun.

5. umur

Lamun omongan Kami ngeunaan speed ngajalankeun rata ku umur. Réaksi alami nyaéta nganggap yén nalika urang langkung kolot, laju jalan rata-rata urang bakal turun sacara drastis.

Hiji studi panganyarna, kumaha oge, geus ditémbongkeun yén ieu teu salawasna kasus. Rata-rata panjang-ngajalankeun jarak laju lalaki umur 40 nepi ka 95.

anu competed dina jarak mimitian ti 5k nepi ka ngalengkepan marathons digali dina ulikan ieu.

Data ngungkabkeun yén laju lari jarak jauh rata-rata lalaki ieu turun kalayan umur, nunjukkeun yén pagelaran henteu langsung dihambat nalika aranjeunna langkung kolot.

Sabalikna, panilitian mendakan yén upami anjeun tetep dina bentuk sareng ngahindarkeun tatu, anjeun moal ngamimitian ngalambatkeun dugi ka pertengahan 30an anjeun.

Malah panalungtik anu ngalakukeun ulikan ieu nyatakeun saloba, noting yén 40 nyaéta umur nalika kabugaran deteriorates.

Bari ulikan ieu ngan nempo data ti atlit jalu, urang bisa nerapkeun anggapan sarua sepuh ka speed ngajalankeun rata-rata runners awéwé.

Shalane Flanagan nunjukkeun ieu dina 2017 nalika anjeunna meunang Marathon New York City dina yuswa 36.

Nanging, nalika laju ngajalankeun rata-rata pelari ditilik ku umur sareng gender, duanana parameter nunjukkeun sakedik bédana dina pagelaran umum.

Penting pikeun dicatet, kumaha ogé, yén ieu mangrupikeun masalah leutik anu moal bakal mangaruhan anjeun pas.

6. Lingkungan

Lingkungan dimana anjeun ngajalankeun mangrupikeun salah sahiji elemen éksternal anu tiasa mangaruhan laju rata-rata anjeun.

Langkung ti kitu, Upami anjeun resep jogging di luar atanapi hoyong ngamimitian, pituduh OriGym pikeun tip jalan satapak pikeun pamula tiasa dipikaresep ku anjeun.

Ogé, Upami anjeun ngajalankeun dina kaayaan ekstrim, sapertos panas scorching atanapi tiis pait, awak anjeun bakal ngabales sareng ngaréspon sasuai.

Responna tiasa ngalambatkeun laju umum anjeun. Awak anjeun moal tiasa nahan tekanan, sareng laju rata-rata anjeun bakal turun sacara alami.

Malah parah, lamun cuaca bener goréng, awak anjeun bisa ngamekarkeun masalah anu ngajadikeun anjeun teu mungkin pikeun ngalatih.

hipotermia disababkeun ku jogging dina tiis, contona, bakal nyegah anjeun ngajalankeun pikeun période nambahan.

Pakéan anu pas pikeun ngahindarkeun cuaca anu teu nguntungkeun ngaganggu kinerja anjeun ngajalankeun.

Ogé, Parios artikel OriGym pikeun sababaraha tip ngeunaan cara nungkulan tiis.

Polusi udara mangrupikeun masalah lingkungan anu pikaresepeun anu ogé mangaruhan kinerja pelari.

Pikeun satengah marathon sareng kompetisi jarak jauh anu sanés, aranjeunna mendakan faktor ieu pikeun ningkatkeun waktos bérés sareng kagancangan ngajalankeun rata-rata.

Ogé, Sababaraha pesaing geus ngalaporkeun gains nepi ka 30 menit dina sakabéh waktos rengse maranéhanana.

7. Ngajalankeun Cadence na Stride Panjang

Ayeuna urang parantos ningali dampak umur sareng pas gender dina laju ngajalankeun rata-rata manusa.

urang bisa ngobrol ngeunaan kumaha cadence a runner sarta panjang stride bisa mangaruhan kinerja maranéhanana.

Ngajalankeun cadence nujul kana sabaraha léngkah hiji runner ngajadikeun sapanjang workout a, sedengkeun stride panjang nujul kana sabaraha jauh leg maranéhanana manjang.

Laju ngajalankeun sacara matematis sacara akurat digambarkeun ku produk faktor ieu.

Numutkeun panalungtikan kana cadence na stride panjangna, lamun salah sahiji wewengkon ieu ngaronjatkeun bari séjén tetep sarua. Rata-rata speed ngajalankeun manusa dina mph nambahan.

Salaku conto, upami anjeun nyandak langkung léngkah nalika jogging tapi ngajaga panjang léngkah anu sami, laju anjeun kedah ningkat.

Ieu salah sahiji ti saeutik aspék ngajalankeun leuwih nu Anjeun gaduh kontrol. Ku kituna usaha pikeun ngaronjatkeun di salah sahiji wewengkon ieu bisa jadi mangpaat pikeun latihan Anjeun.

8. génder

Nalika ditaros, "Naon laju ngajalankeun manusa biasa?" sesah masihan tanggapan anu tepat. Kusabab gender urang boga dampak signifikan dina kamampuh sakabéh urang salaku runners. 

Ieu lain pamanggihan anyar; loba catetan dunya ayeuna di dunya ngajalankeun némbongkeun pangaruh gender dina laju ngajalankeun rata.

Tapi, rekor dunya pikeun lalaki ngajalankeun 5k, contona, waktu 12 menit 39 detik.

Moreso, Dina babandingan, hiji awéwé nyepeng rekor dunya pikeun jarak anu sarua kalayan total waktu 14 menit 28 detik.

Sanajan gap antara lalaki jeung awewe teu jadi badag saperti saméméhna éta, laju lumpat rata lalaki masih rada gancang ti laju lumpat rata awéwé.

Alesan pikeun ieu nyaéta bédana komposisi awak sareng ngolah énergi antara lalaki sareng awéwé.

Awak ngaduruk dahareun salaku bagian tina oksidasi, Nu mangrupakeun faktor konci dina nangtukeun kamampuh awak pikeun ngalakukeun daya tahan ngajalankeun dina Pace maksimum na.

Awak ngagunakeun oksigén pikeun ngahasilkeun énergi pikeun ngalaksanakeun kagiatan ieu dina laju anu paling luhur (VO2 Max).

Sanajan BMIs variatif dicokot kana tinimbangan, tingkat di mana eta dijieun V02 max loba nu leuwih luhur di lalaki ti di awéwé.

Lalaki tiasa ngahasilkeun langkung énergi tibatan awéwé, ngamungkinkeun aranjeunna beroperasi dina kapasitas maksimal pikeun waktos anu langkung lami.

Hasilna, laju ngajalankeun rata lalaki bakal salawasna rada gancang ti laju ngajalankeun rata awéwé.

Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

Rupa-rupa faktor mangaruhan rata-rata laju jalan, atanapi laju. Faktor ieu kalebet tingkat kabugaran anjeun ayeuna sareng genetika anjeun.

Laju rata-rata pikeun lalaki di Amérika Serikat nyaéta 9:03 menit per mil di 2015, nurutkeun Strava. A ngajalankeun sakuliah dunya sarta aplikasi tracking Ngabuburit (1.6 km).

rata waktos mil pikeun awéwé éta 10:21. Inpo ieu dumasar kana kurang leuwih 14 juta ngajalankeun anu geus kacatet.

Ogé, Hicham El Guerrouj ti Maroko ngadegkeun arus catetan dunya pikeun hiji mil di 3:43.13 taun 1999.

1. Rata speed ngajalankeun pikeun Satengah Marathon

Urang ngasupkeun panjang nu acara jarak jauh bari nganalisis laju ngajalankeun rata pikeun satengah marathons.

Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur ngeunaan balapan lari jarak jauh, pariksa tulisan OriGym ngeunaan cara ngamimitian latihan anjeun.

Dina kursus ieu, laju ngajalankeun rata-rata pikeun pesaing awéwé nyaéta 10 menit sareng 58 detik per mil.

Lamun dibandingkeun runners jalu, anu averaged 9 menit sarta 38 detik per mil, ieu béda anu signifikan.

2. Rata speed ngajalankeun pikeun 10k

Éta ogé ngagambarkeun ieu dina hasil ngitung rata-rata 10k laju jalan.

Urang tiasa nyatakeun yén rata-rata laju ngajalankeun lalaki pikeun ngabéréskeun 10k nyaéta 8 menit sareng 41 detik per mil. Lamun nempo laju ngajalankeun rata dina mph.

Aranjeunna ngabandingkeun ieu ka speed ngajalankeun rata pikeun awéwé ngalakonan 10k, anu réngsé dina total waktu 10 menit sarta 2 detik per mil.

3. Rata speed ngajalankeun pikeun 5k

10 menit sareng 18 detik per mil nyaéta laju ngajalankeun rata-rata lalaki pikeun ngalengkepan balapan 5kilométer.

Tapi, awéwé ngajalankeun dina laju rata-rata 12 menit 11 detik per mil nalika nutupan jarak anu sarua.

Papanggihan ieu negeskeun téori yén laju ngajalankeun rata-rata lalaki per mil sok rada gancang tibatan awéwé.

Ieu téma ngulang sapanjang panalungtikan.

4. Laju Lumpat Rata-rata Marathon

Laju ngajalankeun rata-rata awéwé per mil salami marathon nyaéta 10 menit sareng 23 detik.

Ogé, Lalaki, di sisi séjén, ngajalankeun dina laju rata-rata 9 menit 28 detik unggal mil.

Saperti katempo tina bukti, paduli jarak katutupan ku atlit.

Rata laju ngajalankeun per km diantara pamilon lalaki éta salawasna leuwih luhur batan pamilon awéwé.

Nanging, Upami anjeun resep ngajalankeun marathon tapi henteu terang dimana ngamimitian, OriGym nyayogikeun pituduh ngeunaan cara ngalatih marathon.

Kumaha anjeun tiasa terang naon laju ngajalankeun rata-rata anjeun?

Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

Upami anjeun hoyong terang kumaha ngitung laju rata-rata jalan anjeun, paké kalkulator laju.

Anjeun tiasa make kalkulator Pace pikeun angka kaluar sabaraha lila eta bakal nyandak anjeun ngajalankeun jarak husus.

Ogé, anjeun tiasa ngalacak kinerja anjeun sareng niténan upami tingkat kabugaran anjeun ningkat ku ngarékam hasil anjeun sareng ngabandingkeunana.

Sanajan kitu, queries kawas 'Naon laju ngajalankeun rata?' jeung 'Naon laju ngajalankeun rata?' teu bisa dihijikeun sabab laju teu sarua jeung laju.

Laju nyaéta jarak kana waktu, sedengkeun laju nyaéta waktu per unit jarak.

Anjeun kedah nganggo dua metode anu misah pikeun terang laju sareng laju rata-rata anjeun.

Nalika ngadaptar pikeun acara sapertos 5K, 10K, satengah marathon, atanapi marathon pinuh, terang laju rata-rata anjeun sateuacanna bakal ngabantosan.

Upami anjeun nganggo kalkulator laju sareng anjeun henteu gaduh jam anu lengkep, ganti kana menit sareng kalikeun ku 60.

Contona, upami hiji runner ngalengkepan hiji satengah marathon (13.1 mil) dina 1.5 jam (90 menit), anjeun bisa ngasupkeun jumlah handap kana Pace Tracker pikeun ngitung laju ngajalankeun rata dina mil per jam:

13.1 ÷ 90 = 0.1455 x 60 = 8.73 mph

Hésé pikeun ngarobih data anjeun kana laju rata-rata manusa dina mil per jam.

Nanging, upami anjeun sadar kana inohong anu mangpaat ieu, ngitung sareng ngalacak laju anjeun janten operasi anu saderhana.

Naha penting pikeun ngalacak laju rata-rata anjeun?

Anjeun tiasa heran naha anjeun kedah terang ieu ayeuna yén anjeun terang kumaha nangtukeun laju rata-rata jalan anjeun.

Ogé, loba runners nempatkeun teuing tekenan kana jarak katutupan.

Sanajan speed maranéhanana nyaéta naon maranéhna kudu sabenerna jadi paduli, nyaho eta boga loba kaunggulan.

Tip ngeunaan Kumaha Ngaronjatkeun Kagancangan Ngajalankeun Anjeun

Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

Ayeuna urang parantos nutupan kumaha nangtukeun laju rata-rata jalan sareng naha éta penting.

urang bakal ngabahas sababaraha saran dasar ngeunaan cara ningkatkeun laju rata-rata anjeun per mil.

1. Gawé dina Ngaronjatkeun Cadence ngajalankeun anjeun

Anjeun kedah ngalatih supados ningkatkeun laju ngajalankeun rata-rata anjeun dina mph.

Kami parantos ngabahas kumaha ningkatkeun irama atanapi panjang langkah anjeun tiasa ngabantosan anjeun ningkatkeun waktos jalan anjeun sadayana, tapi naon cara anu pangsaéna pikeun ngahontal éta?

Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ngundeur aplikasi ngawaskeun cadence saméméh anjeun kaluar pikeun ngajalankeun. RUNZI jeung Weav Run.

Contona, lacak irama lumpat anjeun sapanjang sakabéh ngajalankeun anjeun sarta ngitung jumlah rata-rata léngkah per menit.

Weav Run pohara mantuan pikeun jalma anu rék ngalatih kalawan metronome ngajalankeun.

Parangkat lunak ieu bakal maén musik sareng nyorong anjeun pikeun melak sampéan anjeun kana ketukan lagu dugi ka ngahontal denyut jantung idéal 180 ketukan per menit.

Ngagunakeun metronom a bisa sigana aneh dina mimitina, tapi bisa mantuan Anjeun ningkatkeun cadence anjeun sarta speed ngajalankeun rata anjeun dina mph.

2. Pakéan Cocog

Rupa-rupa faktor tiasa mangaruhan laju rata-rata ngajalankeun hiji jalma, kalebet pakean anu aranjeunna pilih pikeun dianggo nalika jalan-jalan.

Naséhat ieu saderhana: upami anjeun hoyong ningkatkeun laju jalan umum anjeun, ulah nempatkeun beurat teuing dina suku anjeun.

Lamun cuaca goréng, éta bisa ngagoda urang pikeun ngajalankeun maké jaket waterproof badag.

Nanging, ieu ngan saukur bakal ngalambatkeun urang ku nambihan beurat urang. Sabalikna, kami nyarankeun anjeun milih baju anu tahan cuaca sareng hampang.

Ieu bakal ngajadikeun anjeun ngarasa leuwih betah nalika jogging, ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun di speed maksimum Anjeun.

3. Fokus kana Bentuk

Upami tujuan anjeun nyaéta pikeun ningkatkeun laju rata-rata jalan manusa, anjeun kedah tetep formulir ditangtoskeun bari jogging.

Ogé, upami formulir anjeun rada lepat, anjeun tiasa ngahalangan kinerja anjeun nyalira tanpa sadar.

Kami ngarékoméndasikeun nuturkeun ieu prinsip basajan pikeun ngajaga bentuk alus:

‣ Rélaxasi taktak

Tetep ngeunaan Ngahindarkeun tegangan. Nalika taktak anjeun rileks, anjeun bakal lumpat leuwih gancang.

Lamun anjeun buleud taktak anjeun jauh teuing ka hareup, dada anjeun tightens sarta engapan anjeun jadi diwatesan.

Éta moal ngabatesan saluran pernapasan anjeun upami taktak anjeun balik, sareng anjeun bakal ngambekan tanpa kasusah.

Pariksa taktak anjeun ti jaman ka jaman pikeun mastikeun aranjeunna tetep rileks.

Upami anjeun ngarasa kaku dina bilah taktak anjeun, taliti gulung deui mudik pikeun manteng.

‣ Ulah mumbul

Lamun anjeun lumpat, anjeun mumbul, nu ngabalukarkeun sirah jeung awak anjeun gerak luhur jeung ka handap, wasting loba énergi.

Langkung luhur anjeun naékkeun diri tina taneuh, langkung seueur setrés anu anjeun kedah nyerep nalika suku anjeun nanjak, anu hartosna anjeun langkung gancang capé. Ngajalankeun enteng tur coba ka darat lemes dina suku anjeun pikeun ngurangan bouncing.

A cadence ngajalankeun 90, nurutkeun sababaraha ahli, nyaeta laju elehan katempo dina runners paling éféktif.

Ngaronjatkeun léngkah anjeun ngirangan kamungkinan mumbul sareng ningkatkeun irama anjeun, anu ningkatkeun laju rata-rata anjeun.

‣ Tingali ka hareup

Gantina neuteup dina suku anjeun, tetep gaze anjeun tetep dina taneuh ngeunaan 10-20 suku payun anjeun.

Ieu mah sakadar hiji formulir sampurna, tapi ogé leuwih aman sabab bakal tiasa ningali naon approaching anjeun.

Ulah condong sirah anjeun ka hareup jauh teuing, sabab ieu galur otot beuheung jeung taktak anjeun.

Pastikeun anjeun henteu condong ka hareup sareng ceuli anjeun langsung di tengah taktak anjeun.

‣ Ngayunkeun leungeun anjeun sanés ide anu saé

Lamun anjeun bisa, ulah sisi-ka-sisi leungeun ayun; lamun leungeun anjeun meuntas dada anjeun.

Anjeun bakal leuwih rawan ngaleos, nu bakal ngabalukarkeun anjeun ngambekan insufficiently. Engapan teu episien atawa deet bisa ngabalukarkeun jahitan samping atawa keram dina abs Anjeun.

Lamun runners jadi weary atawa tense, leungeun maranéhna pindah ngadeukeutan ka taktak maranéhanana, pondok jarak antara panangan luhur jeung leungeun.

Ngidinan leungeun anjeun murag ka sisi anjeun sareng goyangkeun upami anjeun ningali ieu kajantenan.

Reposition taktak anjeun deui jeung santai dina sudut 90-derajat.

‣ Pariksa Sikep Anjeun

Ngajaga bentuk ngajalankeun alus teuing ngabalukarkeun ngajaga jurus lempeng. Taktak anjeun kedah rata, tonggong anjeun nangtung, sareng sirah anjeun dicekel.

Tetep taktak anjeun handapeun Ceuli anjeun sarta pelvis anjeun dina posisi nétral. Pastikeun cangkéng anjeun teu protruding jauh teuing ka hareup atawa ka tukang.

Ieu kabiasaan anu sababaraha runners ngamekarkeun nalika aranjeunna exhausted. Monitor sikep anjeun sapanjang ngajalankeun anjeun.

Kami gaduh kacenderungan pikeun slouch dina tungtung ngajalankeun kusabab nyeri deui handap. Lamun manggihan diri slouching, nyorong dada anjeun kaluar pikeun ngalereskeun situasi.

‣ Tetep Leungeun anjeun dina tingkat cangkéng

Ngajaga leungeun anjeun dina tingkat cangkéng bakal ngidinan aranjeunna bieu sikat hip Anjeun.

Ogé, anjeun kedah ngagulung leungeun anjeun dina sudut 90 derajat. Sababaraha beginners, utamana lamun exhausted, boga kacenderungan pikeun ngangkat leungeun maranéhna kana dada maranéhanana.

Oge, Lamun leungeun anjeun luhur teuing, anjeun bakal ngarasa tightness sarta tegangan dina taktak jeung beuheung anjeun, nu bakal ngajadikeun anjeun ngarasa malah leuwih exhausted.

Tetep leungeun jeung leungeun anjeun sakumaha leupas jéntré. Anjeun teu kedah clench fists anjeun alesan ieu!

4. Ngajaga Gaya Hirup Sehat

Kami parantos nutupan pangaruh laju ngajalankeun rata-rata dina umur jeung gender. Tapi kadaharan anu anjeun tuang ogé tiasa gaduh dampak anu signifikan dina kagancangan ngajalankeun anjeun.

Upami anjeun hoyong naekeun kagancangan ngajalankeun rata-rata anjeun per mil, cobian kalebet rupa-rupa tuangeun dina diet anjeun.

Méméh nyieun sagala badag parobahan dietary, anjeun kedah salawasna konsultasi sareng praktisi médis atanapi ahli diet.

Ku konsultasi spesialis a, anjeun bakal bisa nyieun hiji rencana diet idéal anu dipersonalisasi pikeun tujuan individu Anjeun.

Upami anjeun milarian suplemén pikeun ngabantosan anjeun ngajalankeun, pariksa daptar OriGym ngeunaan 21 suplemén jalan anu tiasa ngabantosan anjeun ngaji.

Ogé, diet anjeun kedah disaluyukeun sareng kabutuhan pribadi anjeun. Di dieu nyaeta a daptar pangan jeung inuman nu geus kapanggih boga ciri mantuan pikeun runners.

  1. pisang 
  2. Brokoli 
  3. Yogurt polos 
  4. Coklat Dark
  5. suuk mantega
  6. gandum
  7. Pasta sakabeh sisikian 
  8. kentang
  9. Kopi

Rata-rata Kagancangan Lumpat Manusa sareng Latihan Pikeun Ngaronjatkeun Kacepetan Lumpat Anjeun Rutin

Sababaraha anjeun tiasa resep program latihan khusus pikeun ningkatkeun rata-rata kagancangan ngajalankeun jarak jauh anjeun, tinimbang naséhat umum.

OriGym parantos katutupan. Upami anjeun hoyong ningkatkeun laju anjeun; kami nyarankeun latihan di handap ieu.

1. Tempo / Latihan Metronome

Latihan témpo/metronome tujuanana pikeun ningkatkeun kamampuan anjeun pikeun ngajalankeun kana ketukan dina kecepatan anu saé.

Pikeun ngajalankeun cadence, kami geus disebutkeun latihan metronome. acan, loba jalma ngarasa anjeun kudu ngalakukeun 180 léngkah per menit pikeun ngaronjatkeun Anjeun cadence jeung kagancangan.

parentah

  1. Upami anjeun nganggo aplikasi, pilih laju anu anjeun hoyong jalankeun. Upami anjeun anyar dina ieu, éta hadé pikeun ngamimitian ku tujuan anu leutik.
  2. Lumpat kana ketukan musik, melak unggal suku dina taneuh dina témpo naon waé anu anjeun mutuskeun.
  3. Sateuacan nyobian ningkatkeun laju anjeun, ngajalankeun laju ieu sababaraha menit. Kadé dicatet yén ieu bisa sigana mahiwal dina mimitina sabab awak anjeun geus dipaké pikeun ngajalankeun di luhur dikawasa, sedengkeun anjeun ujug-ujug incorporating struktur jeung aturan kana workout Anjeun.
  4. Anjeun kudu ngawangun nepi ka 10-15 menit latihan tempo lamun hayang ningkatkeun laju ngajalankeun rata Anjeun pikeun 5k acara.
  5. Anjeun kedah narékahan pikeun 20-30 menit témpo ngajalankeun pikeun ningkatkeun laju ngajalankeun rata-rata anjeun pikeun acara 10k atanapi langkung panjang.
  6.  latihan Tempo, mindeng katelah latihan metronome, Mangpaat pikeun ngadeteksi titik lemah dina gerakan anjeun.

Lamun urang gerak gancang, otot kuat mindeng overwhelm leuwih lemah. Tapi latihan tempo bisa mantuan ngaronjatkeun kakuatan saendeng, nu bisa mantuan nyegah tatu.

Ieu ensures yén awak urang aya dina singkronisasi, sahingga urang pikeun ngalengkepan latihan speed tanpa sangsara hiji tatu.

2. Hill Latihan

Latihan Hill, sakumaha ngaranna ngakibatkeun, mangrupakeun nurun tina ketahanan sarta speed latihan anu ngalibatkeun ngajalankeun up pasir.

Tapi, frasa "latihan pasir" rada salah harti sabab aya seueur cara pikeun ngalakukeun latihan ieu.

Tapi, urang ngan saukur bakal ngabahas strategi katelah 'Hill Start.'

Ieu mangrupikeun perkenalan anu saé pikeun ngajalankeun gunung pikeun pelari énggal, janten tong hariwang upami anjeun henteu acan kantos ngalakukeun éta.

parentah

  1. Haneut ku jogging 10 menit, teras ngalambatkeun sareng leumpang salami 2 menit.
  2. Mimitian ngajalankeun ka luhur pikeun 5 detik ti handap hiji condong hampang.
  3. Balik deui ka handap sareng malikan deui prosésna, tapi waktos ieu 7 detik.
  4. Ngajalankeun lamping pikeun 10 detik sanggeus leumpang ka handap ka handap.

Ngulang pola ieu saloba kali diperlukeun pikeun ngahontal luhureun pasir.

Bentuk latihan gunung ieu mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian upami anjeun hoyong ningkatkeun daya tahan anjeun. Disarankeun anjeun ngalakukeun latihan ieu unggal 7 dugi ka 14 dinten.

3. Latihan interval

Kami parantos nyarios ngeunaan latihan HIIT dina tulisan ieu; Ieu ngandung bursts ringkes-inténsitas tinggi sprinting interspersed jeung période pondok tina ngajalankeun.

Ieu tungtungna AIDS dina ngembangkeun kakuatan keur nahan sareng nyiapkeun awak anjeun pikeun ningkatkeun kagancangan.

OriGym nyayogikeun pituduh anu ngajelaskeun strategi sareng rahasia pikeun sési latihan sirkuit anu saé upami anjeun hoyong langkung seueur ngeunaan latihan HIIT.

Upami anjeun henteu ati-ati, latihan interval inténsitas tinggi (HIIT) tiasa janten pajeg dina awak anjeun sareng nyababkeun masalah gabungan.

Ogé, Upami anjeun badé ngalaksanakeun ieu sacara aman sareng suksés, kami nyarankeun nuturkeun léngkah-léngkah ieu di handap.

parentah

  1. Anjeun kudu mimitian ku ngajalankeun salila 10 menit dina Pace leisurely. Nyobian ngajaga laju anu santai sareng nyaman.
  2. Laun-laun ningkatkeun kagancangan anjeun dugi ka anjeun ngajalankeun dina laju inténsitas luhur salami 2 dugi ka 5 menit.
  3. Resuming ngajalankeun dina tempo sarua, tapi ngajaga eta pikeun 2-5 menit.
  4. Balik deui ka sési ngajalankeun inténsitas tinggi anjeun sareng teraskeun siklus ieu 4-6 kali deui.

Upami anjeun hoyong ningali paningkatan utama dina tingkat kagancangan anjeun, kami nyarankeun anjeun ngalaksanakeun latihan HIIT dua kali saminggu dugi ka ngahontal kagancangan anu dipikahoyong.

Baca ogé:

Tanya Jawab Patarosan ngeunaan Rata-rata Kagancangan Ngajalankeun Manusa

1. NAON RATA-RATA KECEPATAN LARI AS AMERIKA?  

Pikeun, inquiries ngeunaan rata manusa ngajalankeun speed di Amérika Serikat.

Laju rata-rata pikeun lalaki di Amérika Serikat nyaéta 9:03 menit per mil di 2015.

Numutkeun kana Strava, aplikasi pelacak jalan sareng balap sadunya (1.6 kilométer).

nu rata-rata waktos mil pikeun awéwé éta 10:21. Inpormasi ieu dumasar kana langkung ti 14 juta jalan anu dilebetkeun.


2. Sakumaha gancangna manusa bisa lumpat?

Dumasar data ieu, Weyand sareng rekan-rekannya ngitung manusa sacara téoritis tiasa ngajalankeun 19.3 méter per detik.

Upami aranjeunna nyerang taneuh kalayan kakuatan anu paling luhur sacara fisik mungkin. Lamun sprinter a lumpat di Pace misalna pikeun sakabéh 100 méter, anjeunna bakal rengse dina 5.18 detik.


3. Sabaraha gancangna manusa bisa indit TANPA maot?  

Ieu widang well-diulik, sarta maksimum g-gaya maksimum nu bisa sustained pikeun hiji menit sabudeureun 16g (157m / s).

wates ieu, kumaha oge, ditangtukeun ku individu. Naha anjeunna administer akselerasi ka sakabéh awak atawa ngan bagian nu tangtu, sarta lilana akselerasi.


4. NAON OBJEK JIEUNAN MANUSA PANGgancangna?  

Pesawat ruang angkasa nyaéta objék jieunan manusa panggancangna. aranjeunna migawekeun rokét pikeun megatkeun leupas tina gravitasi Bumi.

nu merlukeun iinditan dina laju 25,000 mil per jam (40,000 km).

Parker Solar Probe NASA mangrupikeun pesawat ruang angkasa anu paling gancang.


5. Naha manusa bisa lumpat leuwih gancang ti 9 detik?

Ampir hese ngajalankeun lari 100 méter dina waktu kurang salapan detik.

Dua sprinters top America urang, lumpat dina treadmill ngerakeun jeung dua sprinters pangalusna America urang.

sarta dikaitkeun wates fisiologis jeung biomechanist a.


Langkung lengkep ihwal FAQs Patarosan Ditaroskeun ngeunaan Rata-rata Laju Ngajalankeun Manusa

6. Tiasa manusa-ngajalankeun 30 MPH?  

Panaliti yakin yén 30 mph mangrupikeun wates manusa. 100m biasana dianggo pikeun nangtukeun sabaraha gancang urang tiasa lumpat.

Usain baud nyetel rekor 100m ayeuna di 2009 kalawan waktu 9.58 detik. Ieu ngakibatkeun laju 23.3 mph.


7. Naon speed ngajalankeun gancang?

Kabéh ieu keur ceuk, aturan dasar jempol pikeun speeds treadmill éta 2 nepi ka 4 mph mangrupakeun speed leumpang.

Sareng 4 dugi ka 5 mph mangrupikeun jalan gancang atanapi jog, sareng naon waé anu langkung ti 5 mph nyaéta jogging atanapi lumpat.


8. DAPATKAH JAGAK MANUSA SELAMAT KANGKEUN CAHAYA?  

Akselerasi gancang sareng deceleration tiasa maéhan awak manusa.

Malah Orion, sanajan, moal jadi pinnacle laju urang. Iwal laju cahaya, euweuh wates praktis nyata sabaraha gancang urang bisa gerak.

Bray ngajelaskeun. Cahaya ngarambat dina sajuta kilométer per detik.


9. NAON MANUSA PALING CEPAT NGALAMUN?  

Dina 26 Méi 1969, awak kapal Apollo NASA Misi 10 bulan ditémbak deui ka Bumi dina laju puncak 24,791 mph (39,897 kph) relatif ka Bumi.

Ieu mangrupikeun panggancangna anu kantos dijalanan ku manusa.


10. NAHA JAMAIKAN NU CEPAT?

Kapanggihna "gén speed" dina sprinters Jamaika, nu ogé kaprah di atlit ti Afrika Kulon.

dimana loba karuhun urang Jamaica asalna sarta ngabalukarkeun otot suku tangtu kedutan gancang, mangrupa katerangan ilmiah pangalusna sajauh ieu.


Kalawan ditangtoskeun, sengit, jeung disiplin palatihan. Manusa tiasa ngahontal kagancangan sareng stamina anu ageung,

Tapi, Euweuh nu bisa leuwih gancang ti 300,000 km/s (186,000 mil per detik).

Dina laju éta, ngan ukur partikel tanpa massa, sapertos foton, anu ngawangun cahaya, tiasa ngarambat. 

Urang ngaharepkeun artikel ieu (rata-rata speed ngajalankeun manusa) geus ngadidik anjeun.

Ogé, hayu urang terang pikiran anjeun sareng saran dina bagian koméntar, Oge, bagikeun sareng anu dipikacinta sareng akun média anu aktip. 

Posts sarupa

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *