Dimana Ngajual Poto anjeun & Situs Pangalusna Anu Mapay Nepi ka $100 per Gambar

   - Dimana Ngajual Poto anjeun -  

Salaku fotografer, anjeun tiasa sacara gampil milarian artos tambahan (atanapi bahkan ngamimitian karir anyar!) Upami anjeun terang tempat anu pas pikeun ngajual poto anjeun online. Fotografer tina sagala rupa tingkatan kaparigelan aya permintaan pisan pikeun karyana, ayeuna langkung ti heula.

Saha waé ti perusahaan ageung, usaha alit sareng sedeng dugi ka blogger, désainer grafis, pemasar, sareng penerbit mésér sareng nganggo poto sacara rutin online.

Saha anu Mésér Poto Saham, sareng Jenis Poto Naon Anu Jual Anu Pangalusna?

Basis beuli poto stock panggedéna nyaéta blogger sareng anu gaduh usahana leutik dugi ka sedeng.

Jenis gambar naon anu aranjeunna paling ngagaleuh?

  • Jalma - murangkalih, déwasa, sareng saha waé anu antawis ti unggal nagara sareng budaya!
  • Jalma damel - Gambar ieu kasohor pisan ku usaha. Jalma anu damel dina laptop, nyerat, nyarios dina rapat, sareng sanésna ngan ukur henteu janten generik janten meme.
  • Kadaharan - Rupa-rupa jinis kadaharan lezat bahkan piring kosong anu henteu dikumbah.
  • Parabot - Gir, palu, kacang, baud, sareng obeng tiasa nyebarkeun seueur hal pikeun calon pembeli.
  • Kota - Cityscapes, gedong, jalma nuju mudik.
  • Alam - Ieu no-brainer nu pernah meunang heubeul némbak atawa ngajual.
  • Wisata - Némbak ti sakumna dunya sok seueur paménta.

Pro-tip: Tingali kana kategori pikeun sababaraha pasar gambar anu bakal urang bahas pikeun ningali sababaraha gambar anu pang populerna.

Dina pituduh ieu, kami bakal ngabagikeun 12 tempat pangsaéna pikeun ngajual poto online sareng ngadamel artos pikeun ngalakukeun naon anu anjeun resep.

Hasil anu aya:

Ieu mangrupikeun Situs dimana anjeun tiasa ngadamel artos sareng poto anjeun.

1. IStockphoto

Situs ieu kontributor sareng sacara tuntas ngadaptarkeun pelamar anyar pikeun mastikeun yén aranjeunna pas.

Pikeun nerapkeun, kantun pilih kategori anu paling pas (poto, ilustrasi, video atanapi audio) sareng eusian aplikasi (gratis). Tim iStockphoto bakal marios kualifikasi anjeun sareng anjeun kedah nyandak kuis pondok pikeun meunteun éta. Léngkah pamungkas nyaéta unggah sababaraha conto padamelan anjeun pikeun mastikeun éta paling luhur.

Sakali ditampi sareng iStockphoto, anjeun bakal nampi minimum 15% tina penjualan naon waé. Nanging, upami anjeun ngagaduhan status "Eksklusif", penghasilan anjeun tiasa naék janten 45%. Ieu mangrupikeun jadwal royalti lengkep sareng harga has pikeun ngabantosan anjeun perkirakeun panghasilan.

parantos ngajual gambar saham ti saprak 2001. Kusabab éta parantos lami, éta ngagaduhan jaringan anu lega.

2. Etsy

Etsy henteu ngan ukur pikeun dijual hiasan kawinan, kostum Lebaran custom, sarta hadiah ucing-themed quirky. Anjeun oge bisa ngajual poto Anjeun!

Sedengkeun struktur fee na manpaat pikeun fotografer (Etsy nyimpen 20 sén dina unggal jual ogé 3.5% tina harga jual), anjeun kedah ngalebetkeun padamelan tambahan pikeun ngajualan éta.

Sedengkeun jalma anu ngotéktak situs wéb poto saham khususna badé mésér gambar, henteu sadayana anu ngotéktak Etsy tangtosna bakal milari poto. Sareng jalma anu milari poto panginten henteu tiasa katingali dina Etsy.

Éta sababna, upami anjeun milih ngajual gambar anjeun dina situs ieu, anjeun bakal kedah investasi waktos sareng tanaga kana pamasaran desain anjeun sarta gambar. Tapi Etsy nyandak potongan leutik tina unggal penjualan, éta tiasa waé.

Dimana Ngajual Poto anjeun

Etsy nawiskeun buku panduan anu ngabantosan pikeun ngabantosan anjeun diajar ngeunaan mérek, pamasaran, kumaha harga barang anjeun sareng kumaha sukses. Nalika anjeun nyetél toko Etsy anjeun nyalira, anjeun netepkeun harga, janten poténsi penghasilan anjeun ampir teu aya watesna.

3 Shutterstock

Shutterstock parantos situs populér salami 15 taun kanggo mésér poto stock online. Aranjeunna gaduh langkung ti 200 juta gambar, pidéo, sareng lagu musik pikeun jalma-jalma pikeun mésér gratis-royalti, anu ogé hartosna aranjeunna gaduh jutaan konsumén pameseran.

Salaku fotografer, anjeun tiasa kéngingkeun artos ageung sareng pasar ieu dina jangka panjang. Numutkeun kana situsna, anu ngajual dina Shutterstock parantos ngasilkeun langkung ti $ 500 juta di dunya!

Shutterstock ngamungkinkeun anjeun ngajagi hak cipta anjeun dijagi, janten anjeun tiasa nyetél hak dina poto anjeun. Shutterstock ogé masihan kiridit ka nu gaduh gambar, anu mangrupakeun tambihan utama anu ngajaga kapamilikan anjeun sareng masarkeun mérek anjeun.

Sakali anjeun janten kontributor situs, anjeun mimiti ngasilkeun artos unggal aya anu mésér sareng ngaunduh kontén anjeun. Salaku kontributor anjeun tiasa ngadamel dimana waé ti 20% dugi ka 30% naon waé anu dijual gambar anjeun, anu Shutterstock mayar bulanan.

Sapertos Adobe Stock, Shutterstock henteu maksa anjeun nganggo pasarna sacara éksklusif. Anjeun bahkan panginten ngémutan ngajual dina Adobe Stock sareng Shutterstock dina waktos anu sami!

4. Saham Adobe

Adobe Bursa (baheulana Fotolia) mangrupikeun pasar saham poto ku tukang ngadamel solusi parangkat lunak pangéditan poto anu paling populér, kalebet Photoshop sareng Lightroom. Platform ieu parantos aya langkung ti 10 taun sareng dipikaterang janten pasar online munggaran anu ngajual poto.

Hal anu anjeun paling resep ngeunaan Adobe Stock nyaéta pangsa royalti na, anu langkung luhur tibatan toko online anu sanés.

Poto anu diunggah di Fotolia janten bagian tina perpustakaan Adobe Stock, anu hartosna éta ogé sayogi dina aplikasi Adobe anu sanés sahingga ngahontal jutaan pangguna Adobe sareng calon pembeli.

Kontributor ngahasilkeun mana waé tina 20% - 60% kalayan Adobe Stock. Sareng, henteu sapertos sababaraha pasar anu sanés, Adobe Stock henteu maksakeun anjeun masihan aranjeunna hak jual eksklusif pikeun gambar anjeun. Janten, anjeun tiasa ngajual dina Adobe Stock sareng platform sanésna dina waktos anu sasarengan.

Dibikeun behemoth yén Adobe téh, sigana Adobe Stock bakal teras janten tujuan utama pikeun pembeli sareng anu ngajual fotografi saham.

Anjeun tiasa ngamimitian ngajual dina situs Adobe Stock Ieuh.

5. Fotolia

Fotolia mangrupikeun halaman wéb fotografi saham anu dipimilik ku Adobe.

Éta kalebetkeun kana seueur program Adobe, kalebet Photoshop, Illustrator, sareng InDesign - hartosna yén jalma tiasa mésér gambar anjeun tina jero program éta.

Anjeun kéngingkeun komisi 20% dugi 46% pikeun gambar anu anjeun jual ngalangkungan Fotolia - langkung saé pangkat pangdeudeul anjeun, komisi perséntase langkung ageung anjeun bakal kéngingkeun.

Di Fotolia, anjeun kéngingkeun kiridit, anu anjeun tiasa ngagaleuh artos kas. Anjeun tiasa kéngingkeun antara 1 dugi 30 kiridit per gambar. Sareng hiji kiridit pangaosna $ 1.40

Situs nampi rupa-rupa gambar kualitas luhur dina sadaya bidang. Tapi, éta ngadorong anjeun pikeun marios gambar seniman terlaris pikeun kéngingkeun ideu kanggo poto.

6. 500px Perdana

Lima juta fotografer daptar gambar sahamna nganggo 500px, numutkeun situs éta. Anjeun bakal nampi 70% bersih pikeun unggal lisénsi anu dijual (lisénsi standar $ 250), sareng gambar anjeun tiasa dipidangkeun dina kampanye iklan ageung upami anjeun ngirimkeun pikeun lisénsi komérsial.

Pikeun nyobian 500px Perdana, daptar heula pikeun akun gratis dina 500px. Teras kirimkeun poto anjeun, aktipkeun toko anjeun, sareng lengkepan formulir anu diperyogikeun pikeun unggal gambar (kalebet rilis modél, rilis tanggung jawab, sareng sajabana).

Anjeun ogé bakal ngagaduhan pilihan pikeun milih lisénsi éksklusif atanapi non-eksklusif pikeun gambar. Anjeun bakal kéngingkeun langkung seueur pikeun lisénsi éksklusif, tapi éta henteu tiasa lisénsi atanapi ngajual poto éta ka batur.

Ieu ngarecah harga, sanaos henteu jelas kumaha éksklusifitas mangaruhan aranjeunna.

7. Alami

Alamy mangrupikeun platform anu hadé pikeun ngajual poto saham sabab henteu ngagaduhan aturan anu heuras sareng gancang.

Situs éta panginten henteu gaduh seueur pembeli sapertos Shutterstock sareng Adobe Stock, tapi éta masih janten pesaing anu saé sareng pilihan anu saé pikeun pendapatan.

Fotografer tiasa unggah potona ka Alamy tanpa lisénsi atanapi masalah hak cipta anu sanés. Nepi ka ayeuna, Alamy parantos mayar $ 180 juta pikeun fotografer.

Hal-hal anu kedah dilakukeun di New Mexico & 10 Tempat Wisata Anu Pangsaéna pikeun Didatangan

Ongkos Alamy kalapa ogé. Pasar mayar fotografer 50% unggal jual, anu nyata langkung luhur tibatan sababaraha platform anu sanés.

Pasihan Alamy cobian dinten ayeuna! Daptar Ieuh pikeun ngamimitian salaku kontributor.

8. Fotomoto

Fotomoto sanés pasar online, tapi langkung widget anu ngahijikeun sareng halaman wéb anjeun pikeun ngabantosan anjeun ngajual poto online. Saatos anjeun nambihan kana situs anjeun, Fotomoto ngatur sadaya prosés jual poto pikeun anjeun.

Sapertos Etsy, Fotomoto ngamungkinkeun anjeun nawiskeun poto digital, cetakan poto, sareng bahkan kanvas ka pengunjung situs anjeun. Sareng, Fotomoto nanganan bungkus poto matéri anjeun janten anjeun henteu kedah. Éta moal langkung gampang upami anjeun badé ngical cet poto poto atanapi kanvas!

Naon anu saé pisan ngeunaan Fotomoto nyaéta widget éta sorangan tiasa disesuaikan. Anjeun tiasa nyetél setélan widget pikeun mérikeun inpormasi mérek anjeun nyalira, kalebet logo anjeun! Ku cara éta, palanggan datang diajar mérek anjeun sareng ngaitkeun kana gambar anjeun.

Naha anjeun fotografer hobi, fotografer profésional atanapi bahkan desainer grafis, Fotomoto ngagaduhan sababaraha fitur anu saé anu tiasa dianggo kalayan lancar sareng situs WordPress anjeun anu tos aya. Didatangan halaman wéb widget pikeun langkung seueur ngeunaan rencana bulanan, tingkat tingkat sareng biaya transaksi.

9. Instaprints

Seueur jalma nganggap Instagram salaku jaringan sosial sareng situs ngabagi gambar - tapi, naha anjeun terang yén anjeun tiasa leres-leres ngasilkeun artos tina poto Instagram anjeun?

Sanaos Instagram nyalira henteu mayar anjeun langsung pikeun gambar anjeun, anjeun tiasa kéngingkeun artos tina poto anu anjeun unggah tina halaman wéb anu disebut Instaprints.

Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngaitkeun profil Instagram anjeun ka akun Instaprints anjeun, sareng anjeun tiasa ngajual poto anjeun salaku cetakan fisik.

Anjeun ngajual gambar anjeun dina sababaraha jinis, sapertos:

  • poster
  • Nyetak kanvas
  • Kaos
  • Kasus telepon
  • Buang bantal
  • Sidik akrilik
  • Kartu salam
  • Pancuran pancuran sareng seueur deui.

Salah sahiji hal anu paling saé ngeunaan ngajual gambar anjeun ngalangkungan Instaprints nyaéta anjeun tiasa nyetél harga sorangan!

Instaprints nanganan percetakan sareng kiriman cetak fisik.

Anjeun tiasa kéngingkeun mana waé $ 5 dugi ka langkung ti $ 50 per gambar!

10. PotoMoolah

PhotoMoolah dianggo dina cara anu rada béda pikeun situs fotografi sanés. Daripada unggah gambar anjeun ka katalog online anu tiasa dipésér ku konsumén, dina PhotoMoolah, anjeun ngalebetkeun kontes fotografi anu béda.

Hadiah kontes rata-rata nyaéta $ 100 dugi ka $ 200. Janten, upami poto anjeun unggul, situs éta tiasa nguntungkeun pisan.

Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngotéktak kontes dina situs, teras kirimkeun poto anjeun kana téma anu anjeun pikaresep.

Sareng, upami anjeun menang, anjeun tiasa kéngingkeun dugi ka $ 500!

11. Dijeblag4U

Béda sareng situs stock stock anu sanés anu nampi gambar kalayan rupa-rupa téma anu béda, Snapped4U ngan ukur nampi poto kajadian, sapertos perkawinan, festival, sareng konser, sareng fotografi potret.

Janten, upami éta mangrupikeun jinis poto anu anjeun pikir tiasa nawiskeun, maka Snapped4U tiasa janten pertandingan anu saé.

Anjeun bakal ditagih komisi $ 0.50 pikeun gambar anu anjeun jual $ 5 atanapi kirang.

ngajual poto

Pikeun poto anu anjeun jual langkung ti $ 5, anjeun bakal ditagih komisi 10%.

Kami arepkeun pituduh ieu ngabantosan anjeun milari tempat anu pangsaéna pikeun ngajual poto online sareng ngasilkeun artos. Hayu urang terang dina koméntar mana situs poto saham atanapi strategi anjeun paling resep nyobian.

Posts sarupa

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *