Kush zotëron Adidas (Gjithçka që duhet të dini për markën)

Kush e zotëron Adidas? Duke marrë parasysh popullaritetin që rrethon markën Adidas, është normale të mbani të gjithë informacionin bazë në majë të gishtave. Le të hedhim një vështrim më të afërt në pronësinë e Adidas, historinë e tij dhe si është rritur për t'u bërë një markë globale.

Kush zotëron Adidas (Gjithçka që duhet të dini për markën)

11 gjëra që duhet të dini për markën Adidas

Adidas është një markë e njohur që ekziston që nga fillimi i viteve 1900. Marka është e njohur për prodhimin e cilësisë së lartë këpucë sportive, veshje dhe aksesorë. 

Suksesi i kompanisë i atribuohet kryesisht strategjive unike të marketingut, produkteve cilësore dhe shtrirjes globale. 

1. Historia e Adidas

Adidas u themelua në vitin 1949 në Gjermani nga Adolf dassler. Kompania fillimisht u emërua "Adi Dassler Adidas Sportschuhfabrik". 

Marka ka një histori të pasur, pasi ka furnizuar pajisje sportive për disa atletë dhe ekipe të shquara. 

Në vitet 1950, Adidas filloi të prodhojë çizme futbolli, dhe në vitin 1954, kompania siguroi çizme për kombëtaren gjermane që fitoi Kupën e Botës.

2. Pronësia e Adidas

Në vitin 1990, Adidas u bë një kompani e tregtuar publikisht, me aksione të shitura në bursat e Frankfurtit dhe Parisit. 

Gjithashtu, aksionerët e tjerë të rëndësishëm përfshijnë Grupi i Pararojës, Inc. (5.07%) dhe Norges Bank Investment Management (3.05%).

3. Drejtuesit kryesorë në Adidas

CEO aktual i Adidas është Kasper Rorsted, i cili mori postin në vitin 2016. 

Gjithashtu, drejtues të tjerë kryesorë në Adidas përfshijnë Dëmtoni Ohlmeyer, e cila shërben si CFO, dhe Karen Parkin, e cila është përgjegjëse për burimet njerëzore globale.

4. Të ardhurat e Adidas dhe pjesa e tregut

Që nga viti 2020, Adidas kishte të ardhura prej 19.8 miliardë eurosh, me shumicën e të ardhurave të saj nga Evropa. Kush e zotëron Adidas?

Për më tepër, kompania ka një pjesë të fortë të tregut në industrinë globale të veshjeve sportive, me një pjesë prej 9.5% në vitin 2020.

5. Markat dhe Produktet Adidas

aktualisht, Adidas ka disa marka nën portofolin e saj, duke përfshirë Reebok dhe TaylorMade. 

Kompania prodhon një gamë të gjerë produktesh, duke përfshirë këpucë, veshje dhe aksesorë për sporte të ndryshme, duke përfshirë futbollin, basketbollin, vrapimin dhe golfin.

6. Strategjitë e marketingut të Adidas

Në mënyrë të pamohueshme, strategjitë e marketingut të Adidas kanë luajtur një rol të rëndësishëm në suksesin e kompanisë. 

Gjithashtu, marka ka bashkëpunuar me disa atletë të shquar dhe të famshëm për të krijuar produkte me botime të kufizuara, dhe gjithashtu ka investuar shumë në Mediat sociale dhe marketingu me ndikim.

7. Përpjekjet për Qëndrueshmërinë e Adidas

Përpjekjet për Qëndrueshmërinë e Adidas

Adidas ka punuar për t'u bërë një markë më e qëndrueshme vitet e fundit. 

Gjithashtu, duke shkuar përpara, kompania ka vendosur disa objektiva qëndrueshmërie, duke përfshirë sigurimin e pambukut 100% të qëndrueshëm deri në vitin 2025 dhe përdorimin e vetëm poliestër të ricikluar në produktet e saj deri në vitin 2024.

8. Ndikimi i Adidas në mjedis

Në përgjithësi, si një markë globale, operacionet e Adidas kanë një ndikim të rëndësishëm në mjedis.

Gjithashtu, kompania ka punuar për të reduktuar atë gjurmë të karbonit dhe ka vendosur një objektiv për të arritur neutralitetin e karbonit deri në vitin 2050. Kush e zotëron Adidas?

9. Planet dhe strategjitë e ardhshme të Adidas

Gjithashtu, Adidas ka disa plane dhe strategji të ardhshme për të vazhduar rritjen dhe suksesin e saj. 

Kompania planifikon të fokusohet në qëndrueshmërinë, dixhitalizimin dhe inovacionin për të përmbushur nevojat e klientëve të saj. Gjithashtu, ajo planifikon të zgjerojë praninë e saj në tregjet kryesore si Kina dhe Amerika e Veriut.

10. Konkurrentët e Adidas

Për më tepër, Adidas përballet me konkurrencë të ashpër në industrinë e veshjeve sportive, ku Nike është konkurrenti më i madh i saj. Konkurrentët e tjerë të dukshëm përfshijnë Puma, Under Armour dhe New Balance.

11. Adidas dhe Përgjegjësia Sociale

Adidas ka bërë disa përpjekje për të qenë përgjegjës social. 

Prandaj, kompania është përfshirë në disa iniciativa për të mbështetur komunitetet.

Gjithashtu, duke përfshirë dhurimin për përpjekjet e ndihmës për COVID-19 dhe mbështetjen e organizatave që luftojnë kundër racizmit dhe diskriminimit.

Përfundim

Së fundmi, Adidas është një markë globale që ka një histori të pasur dhe një prani të konsiderueshme në industria e veshjeve sportive. 

Së fundi, kompania ka disa plane dhe strategji për të ardhmen për të vazhduar rritjen dhe suksesin e saj, dhe ajo ka punuar për t'u bërë një markë më e qëndrueshme dhe më e përgjegjshme shoqërore.

Posts ngjashme

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *