Çfarë përfaqëson Adidas? Kuptimi i Adidas

Për çfarë qëndron Adidas? Nëse jeni pjesë e atyre që janë ngatërruar ndër vite në lidhje me kuptimin e vërtetë të emrit Adidas, atëherë jeni në vendin e duhur. Lexoni për të ditur kuptimin e plotë të Adidas.

çfarë përfaqëson adidas

Jo shumë njerëz e dinë se çfarë përfaqëson Adidas. Në fakt, jo të gjithë e dinë se është një akronim.

Sidoqoftë, ekziston një mit që kompania e ka marrë emrin e saj nga akronimet "All Day I Dream About Soccer" dhe i fundit ishte "All Day I Dream About Sport (nganjëherë Sport)"

Epo, kjo është e rreme. Të tjerë shkojnë shumë larg duke thënë se akronimi qëndron për "Gjithë ditën ëndërroj për seksin". Këto shkurtesa të ekzagjeruara nuk janë faktike.

Është mirë që po e lexoni këtë artikull pasi synojmë t'ju tregojmë kuptimin e vërtetë të emrit Adidas.

Për çfarë qëndron Adidas?

E vërteta tronditëse është se biznesi mban emrin të themeluesit të saj, Adolf “Adi” Dassler, i cili ndërroi jetë në vitin 1978.

Ai ishte një këpucar nga Gjermani dhe vëllai i vogël i Rudolf Dassler, i cili themeloi Puma.

Emri Adidas është një përzierje gjuhësore e formuar nga fjalët "Adi" (një emër për kafshët shtëpiake për Adolf) dhe "Das" (nga "Dassler").

Si të shqiptoni Adidas

Nëse nuk dini të flisni gjermanisht, atëherë ka çdo mundësi që të keni shqiptuar këpucën marka Adidas gabimisht.

Emri shqiptohet, "AH-dee-dahs". Ju duhet të theksoni rrokjen e parë dhe të fundit duhet të shtrihet.

Lexoni gjithashtu:

Çfarë do të thotë logoja e Adidas?

Adidas u themelua në vitin 1967 nga Adi Dassler, i cili prezantoi markën tregtare të kompanisë me tre shirita. Qëllimi i tij ishte të zhvillonte një logo që do të ishte e thjeshtë për t'u mbajtur mend dhe t'i ofronte markës së tij një pamje unike.

Të tre vijat nuk dihet se kanë një kuptim më të thellë, pavarësisht dëshirës së Adit që logoja të mbetet në kujtesën e konsumatorit dhe të frymëzojë angazhimin.

Katër vjet më vonë, në 1971, Adidas zbuloi trefsha e saj tani-ikonë logo, e cila u bë emblema e markës.

Logoja tashmë legjendare e Adidas-it me trefletë u zbulua katër vjet më vonë në 1971 dhe përfundimisht u bë simboli i korporatës së kompanisë.

Forma me tre gjethe përfaqëson masat kryesore tokësore të Amerikës, Evropës dhe Afrikës dhe Azisë. Forma me tre fletë qëndron për kontinentet e Azisë, Evropës dhe Amerikës. 

Logoja e Re

Peter Moore, drejtori kreativ, krijoi një logo të re për mallrave sportive në 1990.

Megjithatë, 7 vjet më vonë, në 1997, logoja zëvendësoi logon e trefishtë si simbol i markës së kompanisë Adidas. Aktualisht, vetëm tradicionalët përdorin logon e vjetër

Logoja e re përmban tre vija ikonike që formojnë formën trekëndore të një mali. Ai mishëron sfidat me të cilat përballen atletët.

Përfundim

Me këtë udhëzues, ju tani keni një argument superior ndaj atyre që mund të mendojnë ende se miti që rrethon emrin është marrëveshja e vërtetë.

Epo, nuk është dhe duhet të bëni mirë të ndriçoni miqtë dhe të dashurit tuaj.

Posts ngjashme

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *